• 瀏覽: 4,453
  • 回覆: 16
以下是官網價格,都是經濟客位:

01/2022:香港 --- 大阪,札幌 --- 香港。

國泰:$7,721
香港航空:$15,791

為何會有接近一倍差額?

熱賣及精選
間間航空公司機票policy 都唔同,好可能國泰當你是一張來回機票計,港航就當兩張單程機票,所以可以差好遠。

唔好講 你個畸屎多航段機票先 

簡簡單單 香港-台北來回
HX 999 
CX 1299
CI 1199

又如何 根本冇咩野可以解釋

引用:
原帖由 19638888 於 2021-6-13 07:31 PM 發表

為何會有接近一倍差額?
反正都係去唔到, 幾多錢都冇關係啦.

引用:
原帖由 tsang000111 於 2021-6-13 10:59 PM 發表

間間航空公司機票policy 都唔同,好可能國泰當你是一張來回機票計,港航就當兩張單程機票,所以可以差好遠。
就算(香港-東京)來回機票,兩者都係相差接近一倍價錢。

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-6-14 07:44 PM 發表

反正都係去唔到, 幾多錢都冇關係啦.
所以我而家完全唔會研究任何遊日相關嘅價錢問題,研究嚟都多餘,都唔知幾時去到,到去到可能價錢已變左另一回事。

都唔知幾時去得到.
到時,可能某某航空公司或航線已經消失左..

咁貴

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
等日本有番免簽證待遇先再講

引用:
原帖由 19638888 於 2021-6-13 07:31 PM 發表

為何會有接近一倍差額?
因為航程問題
香港 - 大阪 用 A320, 737 都飛到,
比較多廉航飛
但香港飛北海道就要用 A330, 777, 或者更大既機
所以貴 D.

UO現在有機日日去Narita?

引用:
原帖由 Yorosan 於 2021-6-29 06:12 PM 發表

應該不是每日, 但班次算多, 之前睇過 hkairport.com 資料, UO 一星期都開 5~6班 東京機, 可能貨運生意唔錯 
但幾個月後的事, 用現在情況來估計, 係無意思.
UO有做Cargo咩?拎客機運貨?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]