• 瀏覽: 698
  • 回覆: 14
黎緊裝修, 老婆上網見到有抗病毒油漆, 仲聲稱可以防新冠肺炎病毒, 考唔考慮得過

熱賣及精選
引用:
原帖由 Chickadee55 於 2021-6-14 07:58 PM 發表

黎緊裝修, 老婆上網見到有抗病毒油漆, 仲聲稱可以防新冠肺炎病毒, 考唔考慮得過
抗病毒 不等於 殺病毒  

此外, "病毒" virus 本質上是沒有生命的。

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
銅離子,$280 一升

未聽過, 但有冇資料?

銀立淨乳膠漆

Silver Ions Emulsion Paint

引用:
原帖由 Chickadee55 於 2021-6-14 07:58 PM 發表

生意佬真識做生意,同農場自稱自己啲雞無打激素一樣又賺多幾十蚊,激素要日日打,但問題係激素咁貴邊個會日日同幾十萬隻鷄去打但又只賣得幾十蚊一隻。
採用銀離子技術,能有效地阻止病毒及細菌繁殖生長
唔好誤會佢絕對無呃你,不過問題是病毒會係油漆表面繁殖嗎?

引用:

會唔會誇左D?

引用:
原帖由 半空遇到了神童 於 2021-6-14 09:25 PM 發表

生意佬真識做生意,同農場自稱自己啲雞無打激素一樣又賺多幾十蚊,激素要日日打,但問題係激素咁貴邊個會日日同幾十萬隻鷄去打但又只賣得幾十蚊一隻。
採用銀離子技術,能有效地阻止病毒及細菌繁殖生長
唔好誤會佢絕對無呃你,不過問題是病毒會係油漆表面繁殖嗎?
激素好平架 😅

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-6-14 11:18 PM 發表

激素好平架 😅
日日打就貴
https://www.google.com/amp/s/health.udn.com/health/amp/story/6037/4253087

應該係小王子, 上立邦個website搵下

引用:
原帖由 jong__26926 於 2021-6-14 10:02 PM 發表

會唔會誇左D?
老老豆豆我一開始都係咁諗, 不過問左化工行業朋友, 佢話個銅離子技術係有用, 真係有科學根據係可以殺死病毒

引用:
原帖由 cookiegig.wong 於 2021-6-16 11:30 PM 發表

應該係小王子, 上立邦個website搵下
唔該晒, 似係啦, 真係work?

引用:
原帖由 jong__26926 於 2021-6-14 10:02 PM 發表

會唔會誇左D?
好似減糖電飯煲咁.....搵笨柒

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-6-19 07:48 PM 發表

好似減糖電飯煲咁.....搵笨柒
乜都係假,只有老千係真

立邦抗病毒淨味兒童漆PRO採用康寧公司的Corning Guardiant TM 抗微生物銅離子技術,能2小時內殺滅塗層表面>99.9%冠狀病毒SARS-CoV-2、冠狀病毒229E及貓杯狀病毒等多種常見病毒1,同時具有抗菌防霉功能,可有效抵禦11種細菌2及11種霉菌3。產品淨味環保,不僅可淨化室內空氣中有害的游離甲醛4,耐污漬性優於I級抗污5標準,更擁有專屬配色,為您及孩子營造一個清新、潔淨的空間,為家居帶來升級守護。
本產品通過國際嚴格的室內空氣質量檢測「德國萊茵TÜV認證、美國綠色衛士GREENGUARD金級認證、以及A+標準,並通過美國FDA認證,為您提供安全保證。

http://www.nipponpaint.com.hk/product-details.php?productId=137

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]