• 瀏覽: 1,789
  • 回覆: 13
  • 追帖: 3
done

熱賣及精選
引用:
原帖由 ccvv2007 於 2021-6-14 09:25 PM 發表

想問下554呎隻積有冇人打通個露台仔做大少少個廁所? 同你地裝天花式浴室寶定窗口式?因為個地台去水又高,裝天花式又要做假天花好似好逼咁,望有心人解答🙏🏻🙏🏻🙏🏻
打通個露台仔, 做大少少個廁所?
原身廁所好細? 有冇需要廁所好大? 做大廁所,. 會不更光芒+更通風?。
露台 晒衫不好麼?  大廁所, 裝浴室寶, 在廁所晒衫??
廁所晒衣衫, 用廁時, 不怎舒服。
再思考下。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
Coup Design - 大圍美松苑實用面積為554平方呎的3房單位,

大圍美松苑實用面積為554平方呎的3房單位, ... 新十字型居屋單位實用性高, ... 將原有露台納入浴室擴展,變身為企缸位置。

24 居屋(浴室改去露台) 藍田康柏苑- 全屋設計工程-首都設計 ...
浴室改去露台, 藉此增加客飯廳空間感
https://www.youtube.com/watch?v=thd9fMmrxMM

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
引用:
原帖由 ginger.333 於 2021-6-15 11:48 AM 發表

打通個露台仔, 做大少少個廁所?
原身廁所好細? 有冇需要廁所好大? 做大廁所,. 會不更光芒+更通風?。
露台 晒衫不好麼?  大廁所, 裝浴室寶, 在廁所晒衫??
廁所晒衣衫, 用廁時, 不怎舒服。
再思考下。
原廁所好細,露台冇需要,但冇打算廁所曬,廳窗外面曬,另外二合一洗衣機

引用:
原帖由 ccvv2007 於 2021-6-14 09:25 PM 發表

想問下554呎隻積有冇人打通個露台仔做大少少個廁所? 同你地裝天花式浴室寶定窗口式?因為個地台去水又高,裝天花式又要做假天花好似好逼咁,望有心人解答🙏🏻🙏🏻🙏🏻
冇圖冇真相

引用:
原帖由 ccvv2007 於 2021-6-14 21:25 發表

房署知道會要你還原,仲有改建後滲水漏水落樓下你一樣係煩。

浴室寶和地台去水高
無關係
浴室寶必定最高位

其實可以不做假天花
好似快餐店無假天花天板花只油黑色

除了窗口式
仲有隻浴室寶是掛牆
無甚麼壓迫感

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html
引用:
原帖由 ginger.333 於 2021-6-15 11:57 AM 發表

Coup Design - 大圍美松苑實用面積為554平方呎的3房單位,

大圍美松苑實用面積為554平方呎的3房單位, ... 新十字型居屋單位實用性高, ... 將原有露台納入浴室擴展,變身為企缸位置。

24 居屋(浴室改去露台) 藍田康柏苑- 全屋設計工程-首都設計 ...
浴室改去露台, 藉此增加客飯廳空間感
https://www.youtube.com/watch?v=thd9fMmrxMM
擺唔到電視? 😱

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-6-15 08:40 PM 發表

擺唔到電視? 😱
怎會呢? 掛墻呀。
youtube 大吧 十字型 554居屋。

引用:
原帖由 ginger.333 於 2021-6-16 07:40 AM 發表

怎會呢? 掛墻呀。
你sd出黎呢個唔係新十字554積

引用:
原帖由 ginger.333 於 2021-6-16 07:40 AM 發表

怎會呢? 掛墻呀。
youtube果d都睇哂👍

當初因為小朋友細,打通會方便沖涼著衫,所以做咗。用咗咁多年其實發覺唔改好過改,因為真係大唔係好多,但實用性會少好多,起碼冇咗個位收埋d唔想俾人見嘅嘢,如地拖、地拖桶咁, 又裝唔到乾衣機。

引用:
原帖由 ccvv2007 於 2021-6-15 12:03 PM 發表

原廁所好細,露台冇需要,但冇打算廁所曬,廳窗外面曬,另外二合一洗衣機
打通咗都放唔到2合1洗衣機,因為呢類機身比較大,打通之後只可以夠位放歐洲式上揭洗衣機。

引用:
原帖由 洋蔥湯 於 2021-6-16 01:17 PM 發表

打通咗都放唔到2合1洗衣機,因為呢類機身比較大,打通之後只可以夠位放歐洲式上揭洗衣機。
Lg二合一深47cm

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]