• 瀏覽: 4,446
  • 回覆: 94
  • 追帖: 1

水喉位烈成咁仲可以補救嗎?
最底個水喉位好窄好難拆,想問呢隻款要點樣拆?

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
bit.ly/3veNfUZ
對於可能冒犯的任何事情,我真誠地道歉。我真的相信這裡的XXX會有公正的判斷。期待很快在這個論壇上與您進行更多富有成效和建設性的討論
此致,阿基姆
引用:
原帖由 也屎啦你 於 2021-6-16 11:39 PM 發表

一換一。
條喉邊度有得買?我見好似啤實左換唔到?

我見上門維修換條喉要800蚊,有冇得自己搞?買防水膠布得嗎?

對於可能冒犯的任何事情,我真誠地道歉。我真的相信這裡的XXX會有公正的判斷。期待很快在這個論壇上與您進行更多富有成效和建設性的討論
此致,阿基姆
呃水吹共慘5無黨,爛C狗 又黎搵食,正仆街!!
引用:
原帖由 也屎啦你 於 2021-6-17 12:08 AM 發表

無乜可能啤實,99.99%一定拆到。拆出黎拎去實惠之類換
得實惠有?

引用:
原帖由 破曉微涼 於 2021-6-17 12:10 AM 發表

成條換!
邊度有得買?

此致,阿基姆
引用:
原帖由 也屎啦你 於 2021-6-17 12:37 AM 發表

仲有diy駁喉法, 斬斷截,拎截斷喉尾, 去5金鋪買一段仔 12cm長既硬膠喉 套得入去,買喉cool兩個 收死佢 駁喉。 最平就係咁。
不過 出來位得返好短軟喉 無位插入去駁就無計。

純計漏唔漏水, 無理美觀。

當然拆到入面成條喉換最好。
thx, 好似好複雜

引用:
原帖由 remixxx 於 16/6/2021 23:39 發表

想問要點維修?thx
去日本城買過條新囉,  一換一

引用:
原帖由 ft907 於 2021-6-17 10:06 AM 發表

去日本城買過條新囉,  一換一
洗唔洗對返型號?

引用:
原帖由 remixxx 於 17/6/2021 10:07 發表

洗唔洗對返型號?
去水喉應該係萬用嘅,  應該有個喉箍跟埋,   一套落去收緊搞掂

去水喉通常用彈弓圈壓住,兩邊用力向中心襟就可以退後跟住移開條喉,街買到多數好軟同吾美觀,第次換洗衣機記得留番水喉同去水喉備用。

二三十,收你8舊,搶咩,香港真係罪惡之城,

正行都搶人錢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]