• 瀏覽: 1,887
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
唔知大家有冇食過尼泊爾菜,第一次食,感覺好新鮮😆,啲款式都幾啱我哋口味。

佢有兩塊餅作為前菜,脆脆地幾好食,佢仲俾咗三款醬俾我哋點。

Lassi & Mango-Dango
兩款飲品都好好飲, 我比較鍾意Lassi😍,芒果乳酪味,甜度啱啱好。另一杯感覺比較清新,果汁味比較重,適合飯後飲。

Momocha 廚師雲吞蔬菜
呢一款雲吞入面包咗好多蔬菜,炸到好香口脆卜卜😋,佢嘅皮比平時嘅雲吞皮厚,外型有少少似生煎包,幾好食。

烤石斑魚
佢舊舊魚都勁大嚿,肉質好厚,真係啖啖肉。佢大嚿得來啲肉又唔會好鞋😁,建議加埋檸檬汁一齊食,會更加開胃。

尼泊爾包
比起印度既naan,尼泊爾包會多啲餡,佢呢款上面有少量雜菜,仲有芝士😍,個包好煙韌,好鍾意食呢個。

雜菜炒飯
唔好睇佢細細兜,其實佢裝咗好多🤣,佢用咁米喺長身嘅米,我覺得佢比較似濕炒飯,入面好多唔同類型嘅蔬菜,而且佢好重香料味,個炒飯好食得來有好有特色。

尼泊爾烤雞
我哋食呢個烤雞會陪埋炒飯同naan一齊食,感覺好搭😆,佢個醬汁有少少似咖喱但佢唔辣,我覺得味道都好適合香港人。

茅屋芝士雜菜沙律
我第一次食呢個沙律,味道都好特別,第一次食到呢個味😍,佢啲雜菜好嫩好爽口,用咗唔同嘅香料,同茅屋芝士一齊食好正。

今次呢個尼泊爾菜體驗真係唔錯😍,以地段來講我覺得個價錢都叫合理,味道到印度菜有啲似,鍾意印度菜嘅朋友一定試吓~

熱賣及精選
引用:
原帖由 kydiary 於 2021-6-17 05:17 PM 發表

唔知大家有冇食過尼泊爾菜,第一次食,感覺好新鮮😆,啲款式都幾啱我哋口味。

佢有兩塊餅作為前菜,脆脆地幾好食,佢仲俾咗三款醬俾我哋點。12434178

兩款飲品都好好飲, 我比較鍾意Lassi😍,芒果乳酪味,甜度啱啱好。另一杯感覺比較清新,果汁味比較重,適合飯後飲。

呢一款雲吞入面包咗好多蔬菜,炸到 ...
都係以羊肉為主打?16叔開眼界了

引用:
原帖由 kydiary 於 2021-6-17 05:17 PM 發表

佢有兩塊餅作為前菜,脆脆地幾好食,佢仲俾咗三款醬俾我哋點。12434178

感覺有少少似印度菜,我都幾鐘意印度啲咖哩同lassi,估唔到個餃子有啲似我地嘅煎餃,只係肥嘟嘟咁,謝謝你介紹,價錢貴嗎?

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-6-17 05:19 PM 發表

都係以羊肉為主打?16叔開眼界了
有羊肉㨂,不過我哋唔食🤣

引用:
原帖由 onion11 於 2021-6-17 06:41 PM 發表

感覺有少少似印度菜,我都幾鐘意印度啲咖哩同lassi,估唔到個餃子有啲似我地嘅煎餃,只係肥嘟嘟咁,謝謝你介紹,價錢貴嗎?
以soho區價錢嚟講,我覺得可以接受🤣,咖哩嗰啲都係一百幾,呢度6樣嘢,再加2杯飲品,唔計加一就8百蚊鬆d

引用:

幾好 wo。 在中環?

引用:
原帖由 ltho3k 於 2021-6-17 09:26 PM 發表

幾好 wo。 在中環?
係呀,喺蘇豪區到~

多謝分享

引用:

今次呢個尼泊爾菜體驗真係唔錯😍,以地段來講我覺得個價錢都叫合理,味道到印度菜有啲似,鍾意印度菜嘅朋友一定試吓~
可以 PM 我嗎?😊

呢啲係港式尼泊爾菜

尼泊爾菜何來石班魚?

引用:
原帖由 apple_green 於 2021-6-17 10:02 PM 發表

可以 PM 我嗎?😊
已pm~

引用:
原帖由 梳化上的玉腿 於 2021-6-17 10:19 PM 發表

呢啲係港式尼泊爾菜

尼泊爾菜何來石班魚?

🤣🤣可能想迎合香港人口味?我見到都覺得幾得意

唔錯

引用:

Pls pm

引用:
原帖由 kydiary 於 2021-6-18 12:22 AM 發表

已pm~
謝謝你

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]