• 瀏覽: 1,642
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
這位氣功師傅,他的氣功派別,對治療頑疾,有過很多成功例子!
https://youtu.be/V6OeElDYUNw

共有4段片

我不是跨大,親眼見過!當然不是連藥都唔食,而係唔好一驗到有事,就信西醫去化療或電療,因為西醫只懂得這些方法。
好嘅西醫會叫病人先用標靶藥,但不是人人可負擔。
所以最好,當個病人一驗到有事,不論幾多期,先去食藥,西藥 加 中藥,然後一定要多練習適當之氣功,利用呼吸,用氣去自我調節及修復身體基能,三個星期開始見效,三個月就明顯改善!

相反,一開波就化療,好壞細胞同時殺死哂,元氣大傷,想用自己本身的能量去自瘉都困難,趁仍有氣力,用藥物加氣功,殺死及抑制壞細胞,人的表面健康當與常人無異。然後不斷檢查,看其進展,及患者本身之感覺。除非已無可選擇,則聽普通西醫之建議,但要考慮很多時他們有一天,會話我哋都無辦法,咁點算好呢?
一般中醫不會反對氣功助療。西醫則唔識。
而已經接受左化療或電療的,仍可練功強身,保持狀態,至少基本上仍強健。當佢無病,照常生活!
道理好似中肺炎的人,有些帶病毒也無症狀,有些就入ICU , 所以本身有氣䕶身,即使有壞細胞存在,仍可當佢無到,慢慢將其按下去。
一般人只可信西醫,但西醫很多時連自己都醫唔到自己,佢哋覺得個個病到半條人命係正常,精精神神的病人係唔正常!真架!
要幫助病人本身或家人,可按此路向試試,唔通練功會令個人弱咗咩!

熱賣及精選
引用:
原帖由 getwell99 於 2021-6-19 03:13 PM 發表

這位氣功師傅,他的氣功派別,對治療頑疾,有過很多成功例子!https://youtu.be/V6OeElDYUNw

共有4段片

我不是跨大,親眼見過!當然不是連藥都唔食,而係唔好一驗到有事,就信西醫去化療或電療,因為西醫只懂得這些方法。
好嘅西醫會叫病人先用標靶藥,但不是人人可負擔。
所以最好,當個病人一驗到有事,不論幾多期,先去食藥,西藥 加 中藥,然後一定要多練習適當之氣功,利用呼吸,用 ...
唔好害人啦!

引用:
原帖由 跳窗 於 2021-6-19 03:29 PM 發表

唔好害人啦!
幫人呀!去年都有兩個朋友埋單,就係信啲最舊式的療法,化療電療。輕症或者得。
有稍嚴重的,一定要用新方法,標靶藥、免疫治療都得。有啲新標靶藥,兩年前都未發明,醫生都唔識搵乜來醫!
但強身健體,任何時候都著數咗先,重病都可以頂一排!

引用:
原帖由 getwell99 於 2021-6-19 09:03 PM 發表

幫人呀!去年都有兩個朋友埋單,就係信啲最舊式的療法,化療電療。輕症或者得。
有稍嚴重的,一定要用新方法,標靶藥、免疫治療都得。有啲新標靶藥,兩年前都未發明,醫生都唔識搵乜來醫!
但強身健體,任何時候都著數咗先,重病都可以頂一排!
l有個律師朋友,十年前有腸癌,擴散到肺,結果狂練太極五行功,上午做野,中午以後灣仔道埸狂練,十年后仲健在。
另外兩個,也是律師,六七十歲,不相信有幫助。只信醫院的傳統舊療法,一個 只係六個月,另一個 兩年就拜拜.!
肯強身健體,至少可以帶病生存一段長時間,即使不是百分百痊癒。

咁都得, 全球癌症診所都可以關門了, 這個 "師傅" 也可成為天下第一奇人, 被人捧上天, 仲洗你在這處宣傳咩。有人在徬徨之際, 真係信就被害死了。

引用:
原帖由 buddy-wah 於 2021-6-20 08:31 AM 發表

咁都得, 全球癌症診所都可以關門了, 這個 "師傅" 也可成為天下第一奇人, 被人捧上天, 仲洗你在這處宣傳咩。有人在徬徨之際, 真係信就被害死了。
buddy wah 你好似成2年無來癌區。多D上來関心下我地

我認為氣功就算是真有其事,但真有氣功的人應該也不吃人間煙火,要到深山裡找。在大街大市收錢的應該也沒有真功夫的。

多做運動幫助排毒,提升了肝功能,所以各種病情也會好轉。若想自救,去了解一下<醫療靈媒>的<搶救肝臟>一書,知道戒口肝臟害怕的食物,多吃保護肝臟的食物,避開傷害肝臟的事情,明白過百種疾病和肝臟有關,保護肝臟對整體都很重要,查找medical medium 在網上也會找到很多資料。

多做運動係好,但片中人兄連做運動都錯,唔好講氣功,跟本係神棍。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]