• 瀏覽: 77,038
  • 回覆: 462
  • 追帖: 4
+4
引用:
原帖由 lcyin1974 於 2021-6-21 12:15 PM 發表

唔使麻煩,唔上一世咪好囉!以後用視像見親人,物業咪由得佢囉!都已經升咗十幾陪!人生如此,香港就慢慢自己玩自己喇。
再係甘,唯有移民深圳,放棄香港

2024通關

最遲下個月中可以

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 01:26 PM 發表

再係甘,唯有移民深圳,放棄香港
如果足夠生活金錢
梗係要去想去的地方生活啦

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 07:55 AM 發表
封左年半, 冇見過父母, 究竟幾時先通關? 靠香港政府.....................
好想聽日就上去
今年內唔會有得通關,已經無希望,所以前兩日已經返上來,而家係深圳隔離緊

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 07:55 AM 發表
封左年半, 冇見過父母, 究竟幾時先通關? 靠香港政府.....................
好想聽日就上去
2046年,順便取消埋一國兩制,變成香港市

好掛住皇室假期啊

據《澳門電台》報道,澳門衛生局局長羅奕龍表示,樂見香港連續十四天沒有本土新冠病例確診個案,計劃與香港有關部門商議通關便利措施,有否條件縮短或減免隔離醫學觀察天數,並設立熔斷機制,若有具體方案將即時向公眾公布。

今日15:00記招節錄:
港澳通關有以下條件:
1. 設有配額,由少至多
2. 一定要打針
3. 核酸檢測陰性
4. 設溶斷機制

內地及香港通關:
1. 來港易要視乎內地疫情發展(冇進展)
2. 港人回內地檢討措施要同中央商討(都係冇進展)

如果要好像以前那樣免檢疫通關就起碼五年後,打兩針免檢疫就應該半年內可以了

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 mj20 於 2021-6-21 03:44 PM 發表
據《澳門電台》報道,澳門衛生局局長羅奕龍表示,樂見香港連續十四天沒有本土新冠病例確診個案,計劃與香港有關部門商議通關便利措施,有否條件縮短或減免隔離醫學觀察天數,並設立熔斷機制,若有具體方案將即時向公眾公布。
如果澳門或大陸將個疫監期縮短去7日,都係無咩人會去。
隔離成本太高,又酒店,又檢測,打工既仲要押上年假。

等了又等

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-21 04:27 PM 發表

如果澳門或大陸將個疫監期縮短去7日,都係無咩人會去。
隔離成本太高,又酒店,又檢測,打工既仲要押上年假。
如果可以經澳門番大陸就唔同講法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]