• 瀏覽: 84,518
  • 回覆: 515
  • 追帖: 4
+4
仲話大灣區1小時生活圈,生67都1年半上都上唔到,關都未開仲話咩生活圈,原本1小時,變1年半,如果這樣最好多50年都唔好開,香港就係香港好左諗上去1小時生活圈都係吹水

希望越大失望越大, 由得佢唔好想,等一兩年後忽然通關會開心d

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 01:26 PM 發表

再係甘,唯有移民深圳,放棄香港
相信不斷會有人咁做

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-21 04:27 PM 發表

如果澳門或大陸將個疫監期縮短去7日,都係無咩人會去。
隔離成本太高,又酒店,又檢測,打工既仲要押上年假。
打工仔宜家想離開香港基本上要放棄份工

引用:
原帖由 Forbetter 於 2021-6-21 09:43 AM 發表
呢個問題,林鄭都答你唔到啦。
林鄭只是一位忠誠的廢物。

好似以前咁通關應該最快要明年

引用:
原帖由 yuk777044 於 2021-6-21 01:28 PM 發表
2024通關
2026年才對!必須感謝香港政府2020年封關引致現今惡果

香港政府唔使指意做到野

根本香港政府官員完全沒有通關概念風依足食。

香港政府話之你大風中風

引用:
原帖由 樓下真大樹 於 2021-6-21 04:44 PM 發表
仲話大灣區1小時生活圈,生67都1年半上都上唔到,關都未開仲話咩生活圈,原本1小時,變1年半,如果這樣最好多50年都唔好開,香港就係香港好左諗上去1小時生活圈都係吹水
系架,宜家仲鼓勵年輕人去大灣區做嘢,真系好諷刺,上都上唔倒去仲去大灣區做嘢,應該改成,放棄香港,擁抱大灣區

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 07:55 AM 發表
封左年半, 冇見過父母, 究竟幾時先通關? 靠香港政府.....................
好想聽日就上去
下年中

引用:
原帖由 betterbetter 於 2021-6-21 04:08 PM 發表
如果要好像以前那樣免檢疫通關就起碼五年後,打兩針免檢疫就應該半年內可以了
除非病毒停止變種或者突然消失,又或者人類發明一只打完可以終生免疫,或者至少免疫一段時間的疫苗先可以好似以前咁免檢疫通關

就算真系今年內通關都系比好有需要嘅人上去,例如探親, 生意人,直系親屬等等等等, 玩嘅放真系要等等等等等到明年中!

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 07:55 發表
封左年半, 冇見過父母, 究竟幾時先通關? 靠香港政府.....................
好想聽日就上去
好似無人唔比你上去喎。只不過有條件

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]