• 瀏覽: 84,554
  • 回覆: 515
  • 追帖: 4
+4
引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-6-21 07:22 PM 發表

除非病毒停止變種或者突然消失,又或者人類發明一只打完可以終生免疫,或者至少免疫一段時間的疫苗先可以好似以前咁免檢疫通關
以色列美國已經證明,復必泰有效,對變種病毒都有效,至於科興,可以等多一兩個月,觀察智利到七八成接種率後情況如何。來緊幾年要恢復往日般完全自由通行的確無可能,但憑針卡及檢測結果通行免隔離係可行

引用:
原帖由 fungkau15 於 2021-6-21 06:27 PM 發表

林鄭只是一位忠誠的廢物。
同意。

引用:
原帖由 Forbetter 於 2021-6-21 09:43 AM 發表
呢個問題,林鄭都答你唔到啦。
太抬舉林鄭,習大大都答你唔到啦

其實要等廣東自己清零先!

天知地知我唔知

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 07:55 AM 發表
封左年半, 冇見過父母, 究竟幾時先通關? 靠香港政府.....................
好想聽日就上去
短時間內唔會免隔離比香港人返大陸,最近廣東爆疫情比境外人員帶變種病毒入境,影響好多人要去強制隔離或做多次核酸檢測,工作生活好大影響,國內網民大多唔想境外人員入境或要求政府隔離佢地一個月,民意一面倒。

出年

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Forbetter 於 2021-6-21 09:43 AM 發表
呢個問題,林鄭都答你唔到啦。
呢條林奠,相信佢係香港最唔想通關嘅其中一個人。

不如廢左中英聯合聲明,取消香港特別行政區嘅地位,香港成為深圳一部分,甘就可以拆灑d關口

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2021-6-21 07:25 PM 發表
就算真系今年內通關都系比好有需要嘅人上去,例如探親, 生意人,直系親屬等等等等, 玩嘅放真系要等等等等等到明年中!
上去玩嗰啲, 玩少陣洗死?

引用:
原帖由 香港加加速樓主 於 2021-6-21 02:52 PM 發表

2046年,順便取消埋一國兩制,變成香港市
香港村就有佢份

引用:
原帖由 OLO2 於 2021-6-21 07:31 PM 發表

以色列美國已經證明,復必泰有效,對變種病毒都有效,至於科興,可以等多一兩個月,觀察智利到七八成接種率後情況如何。來緊幾年要恢復往日般完全自由通行的確無可能,但憑針卡及檢測結果通行免隔離係可行
如果可行就應該一早行左啦,唔好一廂情願以為打左疫苗就可以免隔離通關,好似澳門同大陸咁,阿爺要求清零,超過100日無本地確診個案先可以免隔離通關

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]