• 瀏覽: 77,034
  • 回覆: 462
  • 追帖: 4
+4
引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-6-21 10:07 PM 發表

如果可行就應該一早行左啦,唔好一廂情願以為打左疫苗就可以免隔離通關,好似澳門同大陸咁,阿爺要求清零,超過100日無本地確診個案先可以免隔離通關
自己一個人打左疫苗,就想免隔離通關,的確係一廂情願,但而家講緊大比例人口打針後,憑針卡及檢測結果免隔離先可行。香港剛剛做到14天無本地個案,如果疫苗接種率吾提高,如何做到100日無本地個案

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 07:55 AM 發表
封左年半, 冇見過父母, 究竟幾時先通關? 靠香港政府.....................
好想聽日就上去
正常上落免坐
又冇解藥
三年內冇可能了

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 01:26 PM 發表

再係甘,唯有移民深圳,放棄香港
如果深圳搵到食我一定搬上去長住

引用:
原帖由 大江東去 於 2021-6-21 07:26 PM 發表

好似無人唔比你上去喎。只不過有條件
14+7基本上打工仔冇可能去到
至少休息兩個月
除非中左三千萬六合彩

到今天我也不明白,為什么通關一定要香港深圳,不可以是香港珠海呢,這個也是直線連通了的關口呢

不如無限期封機場(只准貨運)
再全港禁足一個月
應該好快清零

又係呢啲post?再多一萬個呢啲post都係通唔到關㗎嘞,自求多褔啦。利申我都成年半冇返過東莞屋企嘞

引用:
原帖由 OLO2 於 2021-6-21 10:22 PM 發表

自己一個人打左疫苗,就想免隔離通關,的確係一廂情願,但而家講緊大比例人口打針後,憑針卡及檢測結果免隔離先可行。香港剛剛做到14天無本地個案,如果疫苗接種率吾提高,如何做到100日無本地個案
關乜疫苗接種率事呀,舊年澳門响無疫苗的情況下已經做倒超過100日清零,阿爺先將澳門同大陸正常通關,原因根本就系澳門防疫做得好,唔通又關疫苗事?
香港長期清唔倒零根本唔系疫苗接種率低,而系防疫方面做得唔好,就算全民7成接種率,也沒有可能做倒長期清零,英美國家接種率都好高,疫情一樣反彈

幾多準備妻離子散?

快快,可以去鬆一鬆😃

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 07:55 AM 發表
封左年半, 冇見過父母, 究竟幾時先通關? 靠香港政府.....................
好想聽日就上去
今年通關應該無望

提示: 違規內容已被屏蔽
阿爺要你通
咩情況都可以通
阿爺唔想通
咩情況都唔會通

香港咁既檢測能力同嚴謹情度,比我係大陸話事都唔放心。東莞之前有一個案,喺約十號十一號,成千萬人三日內要做哂核酸。之後再發現有case. 十九二十號全民要再做多次核酸,香港可以嗎?冇可能。
香港話搵唔到原頭就close file😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]