• 瀏覽: 55,793
  • 回覆: 376
  • 追帖: 8
封左年半, 冇見過父母, 究竟幾時先通關? 靠香港政府.....................
好想聽日就上去

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-6-21 08:22 AM 發表

唔好撚通關啦,要上去就自己上去隔離21日啦
你咁講忽視左好多中港家庭嘅需要,係香港要返工而又不能相見(同一天空下)

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 08:37 AM 發表

你咁講忽視左好多中港家庭嘅需要,係香港要返工而又不能相見(同一天空下)
師兄,唔系我忽視你的需要,相反我都好想好似以前咁自由出入,但系做人真系要面對現實同識得取捨,新冠病毒改變了人類的生態圈,只要病毒唔消失同埋不斷變種,想好似以前咁响香港做嘢大陸住已經唔可能了,唔好講香港同深圳通唔通倒關,深圳近日都爆番好多單,已經系中風險地區,全國好多其他城市都要隔離深圳入城的人21日甚至唔俾深圳人入城,咁你覺得短期會通關嗎?我只系好心勸你,想返大陸探親,麻煩自行上去隔離21日

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-6-21 09:00 AM 發表

師兄,唔系我忽視你的需要,相反我都好想好似以前咁自由出入,但系做人真系要面對現實同識得取捨,新冠病毒改變了人類的生態圈,只要病毒唔消失同埋不斷變種,想好似以前咁响香港做嘢大陸住已經唔可能了,唔好講香港同深圳通唔通倒關,深圳近日都爆番好多單,已經系中風險地區,全國好多其他城市都要隔離深圳入城的人21日甚至唔俾深圳人入城,咁你覺得短期會通關嗎?我只系好心勸你,想返大陸探親,麻煩自行上去隔離21日
聽講今年9月30號

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-6-21 09:08 AM 發表

聽講今年9月30號
自從舊年5月7號未能如期恢復兩地的自由往來,我對呢o的傳聞早已唔理了

呢個問題,林鄭都答你唔到啦。

7.1 後

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 07:55 AM 發表

封左年半, 冇見過父母, 究竟幾時先通關? 靠香港政府.....................
好想聽日就上去
我好想今日就上去,可惜。。。。

引用:
原帖由 Forbetter 於 2021-6-21 09:43 AM 發表

呢個問題,林鄭都答你唔到啦。
害港的千古罪人

有開呀!不過要隔離

引用:
原帖由 ACNEW 於 2021-6-21 07:55 AM 發表

好想聽日就上去
唔好反去播毒啦 咁想見咪去格離

我剛從深圳飛上海,有核酸檢測吾駛隔離。師兄消息係邊度聽翻黎?

主題標籤 #深圳 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]