• 瀏覽: 8,252
  • 回覆: 8
坐東鐵是否仍然要在舊站焗桑拿

熱賣及精選
引用:
原帖由 無盡珍惜牛牛 於 2021-6-21 12:38 PM 發表

無人道!地鐵無良,那地點牛角扇都冇多把

引用:
原帖由 無盡珍惜牛牛 於 2021-6-22 12:45 AM 發表

唔想喺紅磡,大圍轉車都得
怎轉。😆

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-6-22 10:39 AM 發表

其實唔使分流啦, 有車埋站, 都係咁迫架啦, 佢D車又唔係2分鐘一班, 佢下架車嚟D人都散晒
而且閂一邊月台, 一定慳唔少電同人手, 電梯都開少幾部啦
要放工搭下你就知,以前,你要靠眼力睇兩邊班車到達時間牌,要腳急眼快,如果走左落一條梯下面那班東鐵車剛走左,你就吾知好吾好上番大台再落去對面那條東鐵線。有時忙起上來,真系谷狗氣

最緊要裝多些牛角扇,地鐵管理有些手法真系蠢到痹,以前上水站往羅湖方向,每個車廂位於月台上都有顯示屏,指示到達列車是往落馬州或羅湖,使到剛到很急的乘客可以知道列車去那,後來改左用電子屏顯示,但字又細又只在三卡車才有一個,差不多要用望遠鏡至睇到。真系地鐵佢撈無

引用:
原帖由 門外捉鳳凰 於 2021-6-22 10:52 AM 發表

要放工搭下你就知,以前,你要靠眼力睇兩邊班車到達時間牌,要腳急眼快,如果走左落一條梯下面那班東鐵車剛走左,你就吾知好吾好上番大台再落去對面那條東鐵線。有時忙起上來,真系谷狗氣
我系話由紅磡站近海隧巴士交滙處行入地鐵閘后那平台嘅扶手電梯,那邊有顯示牌顯示兩邊火車到達吋間

引用:
原帖由 woltif 於 2021-6-22 06:41 PM 發表

最記得仲係九鐵時代,有兩年年初四,頭等唔使加錢之餘,仲要一列車有兩卡頭等
香港地鐵頭等不要也吧,面對面坐,根本冇位放好雙腳如果對面有人坐,而且經常有人啊腳擱於對面座位,地鐵那班管理層真系蠢過豬,好吾明到今天仍然不改進,內地鐵路完全不會有這種座位的設計。如果有亦是可以180度轉動,這樣就不會對住個陌生人及雙腳不知怎放好,阿豬頭炳地鐵老總,用下個豬腦啦

深圳4號錢地鐵由香港地鐵運作,香港班豬腦地鐵管理人,競然購入有2個電視屏貼實嘅車廂及播出同樣畫面。真系莫明其妙呀。地鐵佬,你地好狗蠢,系吾系呀

主題標籤 #屯馬線
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]