• 瀏覽: 8,848
  • 回覆: 169
  • 追帖: 2

葡萄牙應該90%晉級了
Group A 第三 瑞士 4分 晉級
Group B 第三 芬蘭 3分 得1失3(-2)
Group C 第三 烏克蘭 3分 得4失5(-1)
Group F 葡萄牙 暫時3分 得5失4(+1)
假如葡萄牙輸兩粒比法國,得5失6(-1),得失球球差已贏芬蘭.得失球球差同烏克蘭一樣.不過得球好過烏克蘭.
其他未打.已經有兩隊差過葡萄牙.咁應該好大機會.除非被法國大炒三球或以上

Group D
英格蘭同捷克已經晉級
克羅地亞同蘇格蘭,誰勝也晉級.因為BC組兩隊第三都只有3分
和波就兩隊歸家.益咗烏克蘭

Group E
最複雜
瑞典4分已晉級
西班牙
贏波就一定晉級
輸波就一定歸家
和波只有3分就一定落後比瑞典同斯洛伐克.不過得失球差係O.壓過BC組,但係亦要視乎另一場賽果.波蘭唔贏也可以第三

有冇分析錯?

六隊第三.最高分四隊晉級
如有同分.計得失球球差
又相同.計得球

熱賣及精選
正確

視乎法國點踢啦😌

未踢已經差唔多肯定出線, 唔錯唔錯.....

分析得好👍🏻

F組葡德一齊輸,就葡出局。

Thanks mate.

支持葡萄牙

引用:
原帖由 a9983451 於 2021-6-22 09:42 AM 發表

F組葡德一齊輸,就葡出局。
葡萄牙輸嘅話咁就睇下輸幾多 未必出局

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-6-22 10:01 AM 發表

只要不是0:3輸,都可以出線
因為0:2就是負1
但得球多過烏克蘭及芬蘭2隊
都已經肯定出線
就算得失球,進球一樣,還會計紅黃與世界排名
目前都是葡萄牙較好

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-6-22 10:01 AM 發表

葡輸過比德國,所以唔使計得失球,同分會德國排先。

引用:
原帖由 superkid73 於 2021-6-22 10:17 AM 發表

只要不是0:3輸,都可以出線
因為0:2就是負1
但得球多過烏克蘭及芬蘭2隊
都已經肯定出線
就算得失球,進球一樣,還會計紅黃與世界排名
目前都是葡萄牙較好
德國輸埋的話,葡就尾,咩都唔使計 

葡萄牙有鬥志,九成掂

引用:
原帖由 a9983451 於 2021-6-22 10:19 AM 發表

德國輸埋的話,葡就尾,咩都唔使計 
咁即係唔止睇葡萄牙的那一場比賽結果啦
又係要睇晒全部,要所謂過關Q?

昨天,成班人說瑞士4分不穩一樣
要10場連Q,才會4分都要計的假設

咁葡萄牙出硬局啦
事實上,葡萄牙只要和已經可以,法國也是只要和就可以首名出線,會不會咁搏命,就算法國想報上一次之仇,踢葡萄牙出局,還要德國配合?

法德配合下葡萄牙出局,對德國有什麼好處?
德國3分,要好好控制只輸1球,有什麼意外時,第3名出線都不確定
而第3名出線對什麼,您知道嗎?
不是比利時就是荷蘭

為了踢葡萄牙出局配合法國,而16強就打這2隊,好處呢?
大哥,想葡萄牙出局都要講現實一些,機會率

當然,您可以說,如果對完荷蘭
好大機會去到4強,因為再之後對丹麥或威爾斯

但德國為什麼不走首2名出線,線路上更好
法國也是
第2名D組首名,而德國可以看D組最後結果才考慮
但無論如何,都可以更大可能性入4強才對3戰全勝的荷蘭/比利時/義大利
有什麼好處得過這樣走線,去配合法國踢葡萄牙出局?

暫時唯一可令葡出局
德葡都輸,德三葡四
葡輸多過四球

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]