• 瀏覽: 1,404
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
本主題由 peterchan 於 2021-6-24 09:56 AM 移動
有錢就得了,用錢同你玩
勁哂
你話寫程式,寫得叻寫到係潮流!有人追
就難姐
砌機我開10萬個價,你咪拿部幾千銀GA機同我比囉
輸緊!

熱賣及精選
人地用錢玩,初哥學砌電腦,都可以變老鳥!

人地用1萬銀2萬銀砌部,
亂砌都贏部千零2千蚊GA機!

仲洗咩睇電腦書學零件野咁傷腦筋姐
亂砌,砌部1萬2萬GA機,咩都贏哂
咩零件砌落唔係最TOP嫁,依個價錢?

零件野,你好比心機去睇!
但你朋友話洗咩識零件!我考試出貓,用錢,用外掛
錢係萬惡根源,
輕鬆將你個砌機單打抵

你話寫個好GA網頁,寫隻程式,寫隻GAME出來,就要學姐
ED用錢來玩的零件野,唔洗學,唔洗知
樣樣有價錢的!

樓主有思覺失調? 自言自語? 自己砌機係 樂趣 吧⋯⋯

電腦就梗係愈貴愈勁,但除了掘礦,要咁勁有乜用?

💰多就砌到部勁嘢!? 流🐷梗係無聽過乜嘢叫"仇人機"

🥜者清,局者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬  全公司已打科興💉💉💪
✌️
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
引用:
原帖由 子時強勁的師兄 於 2021-6-22 06:19 AM 發表

有錢就得了,用錢同你玩
勁哂
你話寫程式,寫得叻寫到係潮流!有人追
就難姐
砌機我開10萬個價,你咪拿部幾千銀GA機同我比囉
輸緊!
樓主你有錢當然可以搵人砌,亦都可以訂最貴嘅用料。

但係過中砌機嘅過程 硬件上嘅配搭, 如何setting等等, 你係唔會知道 ,亦都唔會學習到。

引用:
原帖由 xieling 於 2021-6-23 12:57 AM 發表

樓主你有錢當然可以搵人砌,亦都可以訂最貴嘅用料。

但係過中砌機嘅過程 硬件上嘅配搭, 如何setting等等, 你係唔會知道 ,亦都唔會學習到。
D零件今日識佢,聽日或他日轉新款新野
舊知識就冇用
你今日砌部機你識得D零件,
但2-3年後轉哂新制D零件冇人識
學ED有咩用究竟?

總知D新野,一舊就唔HIT了,提都冇人提起了
你依家識,今時今日就係潮流!
過多1-2年,就唔係潮流!
好多零件野,新零件趕得上時,學來有咩用?
好似買電視,你可以逐樣零件砌,叻GA話
但冇人咁做,直接買電視算
今日你就最新最潮姐,隔幾年睇返,D野冇人識了
甚麼神機?

5000蚊部電腦和4500蚊部
你攪盡腦汁,4500蚊部都冇可能超越5000蚊部機
你零件就逐樣逐條數同你計GA!
點可能超越呢?
人地某方面差左,某方面叻D!
但拿唔到個平衡時
其實4500蚊部咪又係輸
點砌,D野都係係返度,其實,冇著數左嫁

真係要4500打抵5000蚊
你牌子唔係ASUS,係其他牌子呢
係要睇其他牌子D技術來打抵名牌子ASUS呢
你要平靚正時,唔想下砌果D零件GA技術和牌子,
你係唔識,你係搏

引用:
原帖由 子時強勁的師兄 於 2021-6-23 02:02 AM 發表

D零件今日識佢,聽日或他日轉新款新野
舊知識就冇用
你今日砌部機你識得D零件,
但2-3年後轉哂新制D零件冇人識
學ED有咩用究竟?
你識得電腦硬件上 嘅發展同個原理, 當你有新嘅產品出現之後其實都係建構於舊嘅理論上再加以發展, 咁 自然 就 較容易掌握新嘅產品。

但係以樓主你 嘅思維, 到出新機出現的時候 未又放多十萬元落去買機囉! 但係你用多十年20年其實你都唔知電腦架構上個鐘嘅原理係什麼?

部電腦一有少少問題,你就只可以搵人幫手去檢查或維修, 自己完全 對呢方面嘅知識一啲掌握都沒有囉!

引用:
原帖由 xieling 於 2021-6-23 03:28 AM 發表

你識得電腦硬件上 嘅發展同個原理, 當你有新嘅產品出現之後其實都係建構於舊嘅理論上再加以發展, 咁 自然 就 較容易掌握新嘅產品。

但係以樓主你 嘅思維, 到出新機出現的時候 未又放多十萬元落去買機囉! 但係你用多十年20年其實你都唔知電腦架構上個鐘嘅原理係什麼?

部電腦一有少少問題,你就只可以搵人幫手去檢查或維修, 自己完全 對呢方面嘅知識一啲掌握都沒有囉!
識ED冇用,你部電腦用唔到唔通唔叫人整?自己知問題嗎?
點都要拿落去電腦鋪檢查!
冇人天才到連整機都識

識砌唔等同識整
同埋依家D廠機,有人上門睇,免費
洗攪咁多野?

引用:
原帖由 xieling 於 2021-6-23 03:28 AM 發表

電腦越來越少人用
係返工GA!要用個OFFICE,果D 軟件
你普通人砌咁勁一定打機用途
冇其他嫁啦

你做DESIGN,要用到PHOTOSHOP,ILLUSTATOR ,INDESIGN
果D軟件一定係買MAC機
唔會買普通電腦
先講顯卡,佢D色,唔夠MAC機準
印出來GA顏色,有分別嫁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]