• 瀏覽: 5,014
  • 回覆: 48
話說之前請家姐食飯,今日佢話請我食飯。佢問我食乜,我話佢請佢決定。咁佢就話帶我食這個,佢話同我請的差不多,都係主菜加任食自助吧。到餐廳因為未到12點又要排隊了,前面有二十幾人。攞咗位後,我們就出去攞湯先。今日得南瓜湯,唔太好飲,好甜,但麵包好食夠軟,但牛油太硬未溶。跟著排隊攞沙律,沙律有差不多十款,樣樣都幾好,特別是鴨胸。攞完嘢食返去就點主菜,家姐話點雞和意粉一齊食,好吖。食完沙律都未上主菜,咁就再追加好味的沙律啦,見個碟還有位就順便攞咗件蛋糕。

主菜來了,嘩,好在好細碟,如不,一定食不到甜品。味道都OK幾好味。

食完又出去攞甜品,但已經冇豆腐花了,蛋糕亦沒有之前的細細粒朱古力(好在家姐之前叫我攞咗粒來試啫)。甜品以朱古力蛋糕好些,不過樣樣都好甜,除咗檸檬批。餐飲叫咗凍咖啡,咖啡好苦,唔太合我口味。

最後家姐比錢,真係多謝家姐了,比我之前請佢那餐多咗二倍。

順帶一提,這裡亦有只食午餐的,但價錢都唔太平,我情願食上面的半自助午餐了。

論壇黑暗
一群打手
人格盡喪
毫無良知
多數人去mr steak都係為咗佢個半自助 👍🏻

引用:
原帖由 鳳凰嫣韻444 於 2021-6-23 08:04 PM 發表

多數人去mr steak都係為咗佢個半自助 👍🏻
我都係咁諗,如果可以剩食出面就好了。

引用:
原帖由 細寶B 於 2021-6-23 08:08 PM 發表

我都係咁諗,如果可以剩食出面就好了。
👏🏼👏🏼👏🏼無錯,我唔鐘意食佢主菜 😆

引用:
原帖由 鳳凰嫣韻444 於 2021-6-23 08:10 PM 發表

👏🏼👏🏼👏🏼無錯,我唔鐘意食佢主菜 😆

謝謝收看並留言。

38?

引用:
原帖由 behappy1314 於 2021-6-23 08:53 PM 發表

38?
係我之前請我家姐食飯的價錢,有時間可以去睇吓。
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29977756

引用:
原帖由 細寶B 於 2021-6-23 08:00 PM 發表

話說之前請家姐食飯,今日佢話請我食飯。佢問我食乜,我話佢請佢決定。咁佢就話帶我食這個,佢話同我請的差不多,都係主菜加任食自助吧。到餐廳因為未到12點又要排隊了,前面有二十幾人。攞咗位後,我們就出去攞湯先。今日得南瓜湯,唔太好飲,好甜,但麵包好食夠軟,但牛油太硬未溶。跟著排隊攞沙律,沙律有差不多十款,樣樣都幾好,特別是鴨胸。攞完嘢食返去就點主菜,家姐話點雞和意粉一齊食,好吖。食完沙律都未上主菜,咁就 ...
寶B,原來家姐請食午餐

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-6-23 09:18 PM 發表

寶B,原來家姐請食午餐
係呀BO師姐,佢成日話要請我食飯。不過下餐可能又到我請了,但只會食平嘢。

引用:
原帖由 細寶B 於 2021-6-23 09:37 PM 發表

係呀BO師姐,佢成日話要請我食飯。不過下餐可能又到我請了,但只會食平嘢。
平靚正都唔錯👍🏻。即係呢餐$98+10%就可半自助+主菜?

都幾多嘢食喎

太豐富了

引用:
原帖由 細寶B 於 2021-6-23 08:00 PM 發表

話說之前請家姐食飯,今日佢話請我食飯。佢問我食乜,我話佢請佢決定。咁佢就話帶我食這個,佢話同我請的差不多,都係主菜加任食自助吧。到餐廳因為未到12點又要排隊了,前面有二十幾人。攞咗位後,我們就出去攞湯先。今日得南瓜湯,唔太好飲,好甜,但麵包好食夠軟,但牛油太硬未溶。跟著排隊攞沙律,沙律有差不多十款,樣樣都幾好,特別是鴨胸。攞完嘢食返去就點主菜,家姐話點雞和意粉一齊食,好吖。食完沙律都未上主菜,咁就 ...
詳盡

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-6-23 09:47 PM 發表

平靚正都唔錯👍🏻。即係呢餐$98+10%就可半自助+主菜?
早晨BO師姐, 係呀....一個人食都可以的, 不過記得帶外套.....好凍呀....D冷氣.

引用:
原帖由 家中失控的山羊 於 2021-6-23 10:07 PM 發表

都幾多嘢食喎
謝謝留言並收看.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]