• 瀏覽: 5,786
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
布拉格是捷克首都, 一個美麗的城市

伏爾塔瓦河穿過城市中間

有6百多年歷史的查理大橋, 是伏爾塔瓦河上最古老的橋

熱賣及精選
黃昏的伏爾塔瓦河
會跳社交舞的大廈

真正的連儂牆就在布拉格
這個電燈膽形狀的樓梯隱藏在一棟不起眼的建築中,是影相佬才會去的"景點"

皇宮衛兵

街頭小景

布拉格市郊的小鎮, 環境清靜, 人很少, 街上用機關槍掃都掃不到一個人

有著名的人骨教堂, 用真正人類骸骨裝飾, 充滿恐怖的神聖, 或者神聖的恐怖

Follow follow

附件

DSCN1306_01.jpg(94.84 KB)

2021-6-27 10:13 PM

引用:
原帖由 花旗骰 於 2021-6-27 10:13 PM 發表

Follow follow
👍
返回布拉格, 影相佬披星戴月; 捱更抵夜; 俾老婆笑攞苦嚟辛都係為咗呢兩張相

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-6-28 12:03 AM 發表

👍
返回布拉格, 影相佬披星戴月; 捱更抵夜; 俾老婆笑攞苦嚟辛都係為咗呢兩張相12462426 12462427
能做自己喜歡的事就ok, 冇傷害別人就夠, 值唔值每個人有自己的標準, 多謝分享.

如果有一日自己退休, 都希望好似師兄咁, 把自己喜歡的記錄下來

請教一下, 布拉格夜晚算不算安全?在外面, 我通常十點前一定回酒店, 一個人有些擔心治安問題

引用:
原帖由 pinglap 於 2021-6-28 01:26 AM 發表

請教一下, 布拉格夜晚算不算安全?在外面, 我通常十點前一定回酒店, 一個人有些擔心治安問題
很難講,我去查理橋影夜景是半夜出發,街上完全冇人,但去到查理橋就算多人,所以不覺唔安全,但
始終只是一晚,其他幾晚都唔算太夜;而且唔係住舊城區,我認為會好啲

布拉格真係好浪漫

Follow Follow

附件

18M_2411.jpg(42.69 KB)

2021-6-28 10:50 PM

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-6-27 01:50 AM 發表

布拉格是捷克首都, 一個美麗的城市12459622

伏爾塔瓦河穿過城市中間 12459623
有6百多年歷史的查理大橋, 是伏爾塔瓦河上最古老的橋12459625 12459624
係好靚,條橋可以企一日,因為好多model係到影相,睇靚女都睇到頭暈。

布拉格是歐洲維一一個城市,使我有一去再去的沖動

附件

18M_2441.jpg(163.74 KB)

2021-7-1 09:20 AM

在疫情前剛剛去了,很喜歡這城市的味道

c hing d相好靚,技術好..........
細佬我就祇係到此一遊式.

偷影人地個model,因為係偷影,角度擺明係偷.

附件

調整大小DSC_2110A.jpg(116.67 KB)

2021-7-19 06:20 PM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]