• 瀏覽: 14,351
  • 回覆: 83
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 kpophk 於 2021-7-30 11:18 AM 發表

好似冠左
兩次都系冇勁歌金曲做先黎冠.

熱賣及精選
引用:
原帖由 kpophk 於 2021-8-1 12:38 PM 發表

Hana好多Show做, 年中後要發力.
今年已勁歌兩首冠軍歌, 應系女歌手最多.

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-8-2 12:12 PM 發表

新城好似同四大唱片有版權爭議........
星夢加大力度支持新城.

引用:
原帖由 7頭=) 於 2021-8-3 04:18 AM 發表

首歌無派到台,佢plug別放棄治療
有派台, 成績強差人意排勁歌第8.

引用:
原帖由 7頭=) 於 2021-8-3 04:32 AM 發表

就係無派到"太在意"。
揀咗派非劇歌"別放棄治療",琴日已經派咗上電台,專放新派台歌嘅叱咤樂壇播咗。
星夢似乎唔想佢唱劇歌.

引用:
原帖由 天秤使者 於 2021-8-3 01:22 PM 發表

其實自四大和解後, 可以入嚟玩勁歌, 星夢策略已好似有了微調, 反而唔再過於集中啲主力歌手去唱劇集歌, 除了本身市場需求外, 亦可多返啲機會出面爭獎, 如胡鴻鈞冇Plug劇集歌, 菊梓喬放風減少劇集歌. 既然現在有聲夢接班唱劇集歌去增加人氣, 主力歌手的確可以減輕相關負擔!
TVB/星夢對Hana態度仲系好含糊, 幾個MV秘密花園/不相信別人/蝴蝶效應都比其他歌手落本.
今年到面家有兩首勁歌金曲冠軍, 計埋其他公司又系女歌手中最多. 又放風出年開紅館.

但捧出聲夢傳奇唱劇歌, 首當其衝又一定系佢.
Miss左一個大慈善Show. 星夢幾個女歌手都有劇拍, 佢開到聲都冇份.
可能仲系爭一張TVB經理人合約.

引用:
原帖由 劍城京介 於 2021-8-3 03:07 PM 發表

劇收視唔好,菊姐神級演技都救唔返,幾難有下次
Hana劇情跨10集, 但其實出場不多.
唔通套劇D演員又以後冇得再拍劇咩.

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-8-3 05:39 PM 發表

除左 不相信別人,另外兩首歌mv都低成本囉......
蝴蝶效應拍視帝王浩信系古典車廂拍.
對比其他星夢歌手包括吳若希, 已系最禮待.

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-8-3 10:41 PM 發表

。。。。。講到首歌signal冇份咁
如果係hana獨唱就話
你同星夢內部比冇用
我見到星夢d歌 d封面用埋d垃圾字體,我都覺得星夢廢......
學下其他公司啦
所以Hana系有限資源做到咁已好好.

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-8-3 11:19 PM 發表

有時唔係資源問題
有d位星夢真係好hea...
唔知而家新何生會唔會捧Hana, 定系Hea佢.

引用:
原帖由 nbachung101 於 2021-8-4 03:19 AM 發表

套劇仆直哂10點..毒藥信累埋hana首歌反應差非戰之罪..hana已後唔好同毒藥信合唱
咁就唔啱, 有福同享有難同當, YNWA.

引用:
原帖由 nbachung101 於 2021-8-4 03:42 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20210804/bkn-20210804000151967-0804_00862_001.html
無綫《木人巷》選全能藝人 黃嘉雯游嘉欣爭女一

HANA參加啦..贏左可做女一
Hana只合適做女幫.
我睇好黃嘉雯會成當家花旦, 但要比機會.

引用:
原帖由 7頭=) 於 2021-8-4 01:45 AM 發表

唔關經理人合約事 周柏豪連詩雅都係得唱片約 咪又係劇接劇...
我根本從未搵佢兩人做比較, 唔通個個簽TVB經理人約都會劇接劇?
咁又關乜事, 因佢兩人拍開戲?
我只系覺得Hana系差呢樣野, TVB會比多D其他野佢試.
但總有人自作聰明搵佢兩個做例子.

引用:
原帖由 nbachung101 於 2021-8-4 03:48 PM 發表

黃嘉雯有d似郭可盈..有條件成當家花旦
hana有劇拍已偷笑..唔係當家花旦型
覺得佢好靚.

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-8-4 05:39 PM 發表

唔怪咩人事既.....
套劇反應又差
歌又一般
欲言又止太神.....
套劇收得大家榮譽, 如果失利就大家承擔.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]