• 瀏覽: 14,381
  • 回覆: 305
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 kpophk 於 2021-7-12 08:17 PM 發表

睇黎 書展 搞唔成簽碟會 冇消息
可能大會安排唔到.

熱賣及精選
引用:
原帖由 lpj88 於 2021-7-12 10:32 PM 發表

可能大會安排唔到.
應該都係.....限聚令盡量唔搞

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-7-12 10:33 PM 發表

應該都係.....限聚令盡量唔搞
廢事整個Hana群組.

小谷有得係書展開簽書會
不過佢岩岩出書同碟
但菊姐冇

佢唱呢首歌搞到收視唔得

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-7-13 06:38 PM 發表

小谷有得係書展開簽書會
不過佢岩岩出書同碟
但菊姐冇
面對三大歌手/同門/聲夢後生女的夾擊, 小菊全無招架之力.
不如試下行內衣Show.

引用:
原帖由 倩依 於 2021-6-27 08:29 PM 發表

「我不相信你會留下,所以只好先推開你」

HANA菊梓喬 - 不相信別人 (劇集《刑偵日記》片尾曲)

曲:劉易昇
詞:張美賢
編: Johnny Yim
監:何哲圖/韋景雲

不相信別人 怎可交出我心
將一位真我籠裡囚禁 誰又妄想走近
不相信未來 才埋沒感情不稀罕去被愛
如何避免沒有大結局 有傷害

其實我 期待著愛情相當固執
太小心 還是太聰明偏偏錯失
...
比like

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-7-13 07:10 PM 發表

面對三大歌手/同門/聲夢後生女的夾擊, 小菊全無招架之力.
不如試下行內衣Show.
咪玩啦

引用:
原帖由 rainrain 於 2021-7-13 07:09 PM 發表

佢唱呢首歌搞到收視唔得
好好笑呀

《聲夢》學員群起搶飯碗 菊梓喬:劇集歌唔係我專屬!

曾被封為「劇集歌女王」的「星夢一姐」菊梓喬,盛傳被《聲夢》學員搶飯碗,她強調唱劇集歌非她專利,不想再被標籤局限其歌唱發展。

菊梓喬(Hana)以前幾乎一手包攬無綫劇集主題曲,被封為「劇集歌女王」,但隨着星夢舊老闆何哲圖離開後,加上無綫炮製的歌唱真人騷《聲夢傳奇》大熱,有指由星夢歌手包辦劇集歌的「慣例」即將被打破,據知已被淘汰的《聲夢》學員張馳豪已率先灌錄一齣劇集主題曲,無綫又安排人氣最強的4位美少女炎明熹(Gigi)、姚焯菲、鍾柔美及詹天文唱動畫主題曲。

Hana有份演出《刑偵日記》,但主題曲由男主角王浩信主唱,她僅唱片尾曲,而之前熱播劇《逆天奇案》,她只唱插曲。對於唱劇集主題曲的「專利」被搶走,她說:「其實入咗公司咁耐,我冇話一定要唱劇集歌或唔唱劇集歌,劇集歌唔係我專屬嘅嘢,公司鍾意搵邊個唱咪搵邊個唱,冇乜所謂,覺得適合就得㗎啦!我覺得冇問題,係好多人覺得我淨係唱劇集歌,少少標籤咗,只係當第二個人唱咗就有呢啲Comment,我覺得好得意。」

其實早兩年她跟公司講過不想唱太多劇集歌,她覺得受限制:「局限對歌手發展,事實我都會唱其他歌,都想做一啲自己喜歡嘅音樂或者唔同類型嘅歌曲。」她透露正籌備自家的品牌:「第一次搞生意都緊張㗎,我同幾個拍檔搞,暫時以服裝為主,大約9月左右發布。」

https://hk.news.yahoo.com/聲夢-學員群起搶飯碗-菊梓喬-劇集歌唔係我專屬-214500151.html

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-7-14 01:09 PM 發表

《聲夢》學員群起搶飯碗 菊梓喬:劇集歌唔係我專屬!

曾被封為「劇集歌女王」的「星夢一姐」菊梓喬,盛傳被《聲夢》學員搶飯碗,她強調唱劇集歌非她專利,不想再被標籤局限其歌唱發展。

菊梓喬(Hana)以前幾乎一手包攬無綫劇集主題曲,被封為「劇集歌女王」,但隨着星夢舊老闆何哲圖離開後,加上無綫炮製的歌唱真人騷《聲夢傳奇》大熱,有指由星夢歌手包辦劇集歌的「慣例」即將被打破,據知已被淘汰的《聲夢》 ...
其實除左大陸劇, 菊姐不嬲都係唱片尾或插曲嫁啦

頭先 1230-1300 新城有菊姐
有冇人聽左live
講拍刑偵同拍MV

佢MV和係刑偵裏的海藍都演得好出色,可以三線發展.

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-7-10 09:33 PM 發表

明知已唔算最焦點歌手
應該把握第一次live
而家已經冇商演 好少機會有live聽

上次回歸show 唱到咁我都算
唔係自己歌

今次又差, 少少失望.....
HANA 唱LIVE真係一時時,有時好得,例如佢演唱會,又或者同吳若希合唱水準都好高,但有時又唱得差,真係好奇怪, 要找出原因,對症下藥。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]