• 瀏覽: 8,118
  • 回覆: 44
見咗幾個月工終於有份工請我,我覺得呢份工唔差,返咗一個星期都冇乜問題。
但係啱啱有另一份工比咗 OFFER 我,人工高過做緊呢份少少
十五十六緊,到底應唔應該跳過去呢?
做緊呢份各方面都唔錯,做咗一個星期都適應得唔錯,如果跳槽,人工係高啲,但係唔知嗰邊啲同事好唔好人,工作環境又好唔好……
係呢啲情況大家會考慮啲乜?

熱賣及精選
人工差幾多先差少少既話5好轉啦做生不如做熟

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-6-28 03:42 PM 發表

人工差幾多先差少少既話5好轉啦做生不如做熟
3000 左右

引用:
原帖由 Gobaba 於 2021-6-28 03:46 PM 發表

3000 左右
我六成會轉四成5轉5知你

做咩行業?

10000 vs 13000 (走) =/=  
30000 vs 33000 (留) =/=
50000 vs 53000 (留)

引用:
原帖由 Gobaba 於 2021-6-28 03:36 PM 發表

見咗幾個月工終於有份工請我,我覺得呢份工唔差,返咗一個星期都冇乜問題。
但係啱啱有另一份工比咗 OFFER 我,人工高過做緊呢份少少
做緊呢份各方面都唔錯,做咗一個星期都適應得唔錯,如果跳槽,人工係高啲,但係唔知嗰邊啲同事好唔好人,工作環境又好唔好……
多出嘅人工佔 1/5 我會轉

引用:
原帖由 Gobaba 於 2021-6-28 03:36 PM 發表

我會考慮返工地點同時間

引用:

行頭一樣?

返工路程,公司前景如何?

人生都在為前途打拼
選擇睇年齡而作決定

睇人工,工作地點,福利及假期為主

引用:

我唔轉,當時運高睇唔到,心安理得。

你話新工人工只高小小,但充滿未知數

做一個星期走,冇心為呢間公司做乜要in?人哋請你唔感激不特止仲想跳槽

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]