• 瀏覽: 2,945
  • 回覆: 121
+2
引用:
原帖由 特屍拉末路 於 2021-6-30 01:38 PM 發表

你都講係非繁

不過,以而家屯馬盛世,絕對必須至少星期六日日間非繁時,荃灣西至鑽石山,3 - 3.5分鐘一班 (即全線車的2倍班次)

應付都會段巨大需求!一定夠客!
磚家,點解不是三分鐘一班,唔係放學時段嗎

引用:
原帖由 後天外圍的妹頭 於 2021-6-30 01:55 PM 發表

磚家,點解不是三分鐘一班,唔係放學時段嗎12468585
中午放學時段呢個問題,我都呢幾個月先知市區同新界放學時間原來係唔同的
但睇返星期日通車時,下午時段七分鐘一班車都唔係逼到身貼身,又真係好難講甚麼屯馬盛世。
同埋我覺得綠小仲大鑊過紅小

引用:
原帖由 woltif 於 2021-6-30 02:08 PM 發表

中午放學時段呢個問題,我都呢幾個月先知市區同新界放學時間原來係唔同的
但睇返星期日通車時,下午時段七分鐘一班車都唔係逼到身貼身,又真係好難講甚麼屯馬盛世。
老實,單靠幾個shot就話係屯馬盛世,信至奇啦

仲有就係,睇返各方報料,就算真係其他交通工具跌客都只係因為啲人貪新鮮,加埋呢個星期入面,星期一朝黑雨,跟住呢兩三日又係假期前後,特別係星期五會有唔少人攞假,而學生又好多都唔駛返學,咁條數都好難作準,所以穩陣起見都係等到九月尾先再定論都未遲--雖然有巴打早兩日先同我講話唔駛等咁耐,兩三個禮拜會打回原形

不過咁,綠小因為都多之前嘅駁腳落鐵客,變咗影響大好多

引用:
原帖由 woltif 於 2021-6-30 02:08 PM 發表

正如昨天所講,綠小減車影響好多老司機的生計

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-30 01:34 PM 發表

咁馬鞍山班居民呢?
你自己睇吓有幾多人口先

引用:
原帖由 Neon10 於 2021-6-30 08:42 PM 發表

你自己睇吓有幾多人口先
咁掉返轉,馬鞍山班客實嘈話點解咁多止於第一城,咁你點拆

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-30 09:00 PM 發表

咁掉返轉,馬鞍山班客實嘈話點解咁多止於第一城,咁你點拆
需求問題,屯馬線不同路段嘅客量分布唔平均,本身就預咗有機會部份班次唔會去馬鞍山

引用:
原帖由 Neon10 於 2021-6-30 09:27 PM 發表

需求問題,屯馬線不同路段嘅客量分布唔平均,本身就預咗有機會部份班次唔會去馬鞍山
但咁喎,其實東段嘅客量都未必及得上西段,真係要加短棍班次都要諗埋點平均分佈班次噃

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-30 09:33 PM 發表

但咁喎,其實東段嘅客量都未必及得上西段,真係要加短棍班次都要諗埋點平均分佈班次噃
咪講咗以第一城作分界

引用:
原帖由 Neon10 於 2021-6-30 09:40 PM 發表

咪講咗以第一城作分界
但如果非繁以第一城為界都要5分鐘一班,咁烏溪沙咪要10分鐘一班?咁仲唔俾馬鞍山人投訴比宣稱更疏?而且其實其餘路段都未有能力做到非繁4分鐘一班喎,咁點算先?

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-30 09:48 PM 發表

但如果非繁以第一城為界都要5分鐘一班,咁烏溪沙咪要10分鐘一班?咁仲唔俾馬鞍山人投訴比宣稱更疏?而且其實其餘路段都未有能力做到非繁4分鐘一班喎,咁點算先?
係繁忙時段先會有呢個安排

引用:
原帖由 Neon10 於 2021-6-30 10:13 PM 發表

係繁忙時段先會有呢個安排
咁馬鞍山居民會問,繁時都唔開晒入嚟,點得呀?你點樣安撫佢哋先

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-30 10:22 PM 發表

咁馬鞍山居民會問,繁時都唔開晒入嚟,點得呀?你點樣安撫佢哋先
你一味喺度笑冇用,只係顯得你呢啲問題毫無重點

引用:
原帖由 Neon10 於 2021-6-30 10:23 PM 發表

你一味喺度笑冇用,只係顯得你呢啲問題毫無重點
咁即係你諗唔到辦法去拆解啦,咁樣落場做operation一定死

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-30 10:22 PM 發表

而家唔會開得晒,我上面已經講咗唔夠車
個原因咁簡單,點解你可以重複問咁多次?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]