• 瀏覽: 9,611
  • 回覆: 34
  • 追帖: 2
希望下年可以去到啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-7-8 02:29 PM 發表

喺 sofia 行左幾日 , 沒見過一個亞洲人樣嘅人
sofia不會多中國人, 甚至本地人也不多.只有塞爾維亞特別多中國人, 因為免簽.

如果不介意景點少, 保加利亞消費平, 避世一流. 我曾碰到一個美藉華人住了一年

希望在出年

引用:
原帖由 pinglap 於 2021-7-9 07:05 PM 發表

sofia不會多中國人, 甚至本地人也不多.只有塞爾維亞特別多中國人, 因為免簽.

如果不介意景點少, 保加利亞消費平, 避世一流. 我曾碰到一個美藉華人住了一年
保加利亞消費隨時平過台灣

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-6-29 10:01 AM 發表

即使要隔離,都打算去一轉?
你地會去邊個國家?
要隔離就唔考慮了, 隔離完都用晒D 假

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
引用:
原帖由 pinglap 於 2021-7-9 07:05 PM 發表

sofia好削下,就算無地方去都揀唔落手。
歐洲太多選擇。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
疫情,不打算去

歐洲都爆得好嚴重,得好啲先考慮

澳門都去唔到啦...歐遊

我係現代人
今年未必

已於今年七月中出發,歐洲疫情不如報導中嚴重。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-7-2 10:45 AM 發表

今年去歐洲真係好吸引。
酒店就未必真係好平,最重要係大陸鎖國,去歐洲一定清靜好多。
歐元又貴到痴綫,有幸係疫情初期近低位8算入左一萬歐,所以無所謂。
但機票真係跳樓價,4千連稅來回巴塞。
加上縮短囘港隔離至7日,已經比之前14-21日好好多。
8 算很難復見了.
有8.50已經太艱難了.

生活滿足健康愉快已足夠!
如果已經打咗針
歐洲係咪好似有啲地方唔需要當地隔離檢疫,而只需要返到香港隔離七日?
有冇咩選擇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]