• 瀏覽: 2,888
  • 回覆: 87
噚日去食完老乾媽滑雞,真係 DLM, 唔辣既。今日比多次機會佢,就食 @A1000   兄介紹既麻辣水煮牛肉。大家都知我係食得辣既,呢個麻辣水煮牛肉食嗰時唔覺佢好辣,係要食完個後勁先辣,5隻辣椒我比4隻。仲有因為佢有做湯飯,所以用既牛肉係鮮牛肉,入囗十分嫩滑,D汁我用嚟撈飯,呢餐$55蚊簡直辣到出面汗,身汗同埋手汗。

多謝收睇!

熱賣及精選
食到籮柚痛,行路扭吓扭吓~好多菊花同志流口水💦💦💦

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-7-1 13:48 發表

噚日去食完老乾媽滑雞,真係 DLM, 唔辣既。今日比多次機會佢,就食 @A1000 兄介紹既麻辣水煮牛肉。大家都知我係食得辣既,呢個麻辣水煮牛肉食嗰時唔覺佢好辣,係要食完個後勁先辣,5隻辣椒我比4隻。仲有因為佢有做湯飯,所以用既牛肉係鮮牛肉,入囗十分嫩滑,D汁我用嚟撈飯,呢餐$55蚊簡直辣到出面汗,身汗同埋手汗。

多謝收睇 ...
雞蛋仔,我冇點你啦!佢真係食到出曬汗。越食越辣我,最初淨係夾啲芽菜,放喺個飯嗰度食。我唔敢撈汁,因為知道佢好辣,我淨係夾咗啲牛肉就噉食。

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-7-1 13:48 發表

噚日去食完老乾媽滑雞,真係 DLM, 唔辣既。今日比多次機會佢,就食 @A1000 兄介紹既麻辣水煮牛肉。大家都知我係食得辣既,呢個麻辣水煮牛肉食嗰時唔覺佢好辣,係要食完個後勁先辣,5隻辣椒我比4隻。仲有因為佢有做湯飯,所以用既牛肉係鮮牛肉,入囗十分嫩滑,D汁我用嚟撈飯,呢餐$55蚊簡直辣到出面汗,身汗同埋手汗。

多謝收睇 ...
呢間嘢最好就係,可以冷熱水自斟自飲。如果辣得滯,飲啲凍水中和一下去。

引用:
原帖由 A1000 於 1-7-2021 02:06 PM 發表

呢間嘢最好就係,可以冷熱水自斟自飲。如果辣得滯,飲啲凍水中和一下去。

佢醒,今日冇凍水供應,只得熱水

引用:
原帖由 叉燒撈丁 於 1-7-2021 02:02 PM 發表

食到籮柚痛,行路扭吓扭吓~好多菊花同志流口水💦💦💦
扭 seafood 花

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-7-1 14:07 發表

佢醒,今日冇凍水供應,只得熱水
噉啲客食咗咁辣咪舐嘢!要補錢/加錢叫凍飲。

引用:
原帖由 A1000 於 1-7-2021 02:08 PM 發表

噉啲客食咗咁辣咪舐嘢!要補錢/加錢叫凍飲。
我情願走去7-11買野飲

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-7-1 14:09 發表

我情願走去7-11買野飲
何解?佢哋嗰啲嘢好貴咩。

引用:
原帖由 A1000 於 1-7-2021 02:10 PM 發表

何解?佢哋嗰啲嘢好貴咩。
熱飲加$5蚊,凍飲再加多$3蚊

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-7-1 14:11 發表

熱飲加$5蚊,凍飲再加多$3蚊
收到。

湯加食過,可以嘅

麻辣爆菊慶回歸,血染的風采

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 1-7-2021 02:15 PM 發表

麻辣爆菊慶回歸,血染的風采
唔會出血呱

食完好似做咗桑拿
牛肉幾正

主題標籤 #麻辣
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]