• 瀏覽: 46,122
  • 回覆: 781
  • 追帖: 4
要填好多野,又要考你記性。要你身份證簽發日期,之前申請一萬元的銀行戶口號碼及當時用咩電話電話號碼登記,仲要做3次我不是自動程式的驗證(每次都要考吓你如邊幾度有交通燈、山、煙囪,每次都驚答錯要再嚟過同驚失去資格領取5000蚊)。
好在最後個考試都過倒關😪
之後會有個短訊比你,現正等緊5000蚊入脹

熱賣及精選
你用咩app攞? 我諗緊八達通定Alipay , 八達通用得方便d,但要分多一期

引用:
原帖由 jerry1027 於 2021-7-4 08:23 AM 發表

你用咩app攞? 我諗緊八達通定Alipay , 八達通用得方便d,但要分多一期
我用支付寶,因為10月1已可全取5000元。我只要每月用支付寶食飯同搭車足1000元,已是套現了5000元。如有啱用嘅優惠就更好。
八達通雖方便,但要明年3月1日才可全取;tap&go唔通行,所以唔揀;we chat pay 搭車唔用得,好多地方都只有支付寶而無we chat pay,所以唔揀

引用:
原帖由 love999years 於 2021-7-4 06:55 AM 發表

要你身份證簽發日期,之前申請一萬元的銀行戶口號碼及當時用咩電話電話號碼登記,仲要做3次我不是自動程式的驗證(每次都要考吓你如邊幾度有交通燈、山、煙囪,每次都驚答錯要再嚟過同驚失去資格領取5000蚊)。
咩短訊,無喎。

引用:
原帖由 jasonskw2062 於 2021-7-4 10:41 AM 發表

咩短訊,無喎。
sms。唔係即刻有,我早申請都要10分鐘後先有。

引用:
原帖由 jasonskw2062 於 2021-7-4 10:41 AM 發表

咩短訊,無喎。
你寫低電話📲號碼
約1小時多啲後會收到短訉

引用:
原帖由 3年2組 於 2021-7-4 10:46 AM 發表

你寫低電話📲號碼
約1小時多啲後會收到短訉
謝謝

登記時回答我不是機器人時,那些圖像又不清楚,又模糊,什麽十字路口圖片又含糊不清!不要說老人家,就算正常年青人也弄得很麻煩!而且答完又答,總共答了二十,三十次,真是無名火起,現我們小市民拿你五千元好像隻狗給你們玩弄!!
那些模糊不清的圖片就像你們政府做事含糊不清!!

我現作出最嚴重投訴!請特首林鄭月娥女士親自回答我!並跟進這事情!!

我以前註冊論壇做慣呢 d , 好在

真係高難度架真心,似考緊試,點解要 set 咁複雜,仲要次次外國風景唔係國內風景,每次過頁send短訊碼來入仲好

出一次,我不是機械人,都可接受,出幾次,即係玩人

普通人唔慣,我以前玩慣呢 d 選圖,各地論壇好多時都係咁樣驗證,我慣哂,所以可以 2,3 分鐘填完

一出post都未有人討論就咁快上新聞

[頭條日報] 【消費券】網上登記要做3次程式驗證 網民嘆如考試:好高難度

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2120913/

我唔駛五分鐘就搞掂,入落八達通

引用:
原帖由 love999years 於 2021-7-4 06:55 AM 發表

要填好多野,又要考你記性。要你身份證簽發日期,之前申請一萬元的銀行戶口號碼及當時用咩電話電話號碼登記,仲要做3次我不是自動程式的驗證(每次都要考吓你如邊幾度有交通燈、山、煙囪,每次都驚答錯要再嚟過同驚失去資格領取5000蚊)。
吾使5分鐘登記1個人, 好快手😅😅

引用:
原帖由 gary0914 於 2021-7-4 11:38 AM 發表

登記時回答我不是機器人時,那些圖像又不清楚,又模糊,什麽十字路口圖片又含糊不清!不要說老人家,就算正常年青人也弄得很麻煩!而且答完又答,總共答了二十,三十次,真是無名火起,現我們小市民拿你五千元好像隻狗給你們玩弄!!
那些模糊不清的圖片就像你們政府做事含糊不清!!

我現作出最嚴重投訴!請特首林鄭月娥女士親自回答我!並跟進這事情!!
林鄭都就嚟冇得撈喇🤷🏼‍♂️仲唔玩鳩你咩🤷🏼‍♂️

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]