• 瀏覽: 1,533
  • 回覆: 15
被喻為明日之星的炎明熹、姚綽菲、鍾柔美
尋晚分別演唱吻別、我這樣愛你、狂野之城
結果三位都同原唱有大段距離
我這樣愛你真係難
但吻別已經唔係學友最難個批歌
狂野之城亦唔係城城最難跳既個批快歌
睇黎三位小妹妹仲要加倍努力
如果唔進步只會係另一位林欣彤

熱賣及精選
GIGI Win

引用:
原帖由 龍騰亨利 於 2021-7-4 02:16 PM 發表

GIGI Win
啱啱重播聽多次
今次好差喎

唔同風格

比賽揀歌曲唔係講難道,而且係講求首歌好唔好聽有冇旋律節奏吸唔吸引,揀狂野之城嚟唱好明顯就已經贏在起跑線,可惜吻別呢首歌本身無任何旋律節奏感,差啲害死gigi

呢三首歌,用女聲唱得好過原唱是不可能

引用:
原帖由 橫財哥 於 2021-7-4 02:17 PM 發表

啱啱重播聽多次
今次好差喎
但佢唱沒有你還是愛你嗰首歌,真係好好聽。加上佢識王菲嗰種變音,個人覺得,佢技術係咁多嗰最好一個。

下次應該搵原唱教佢哋點唱,
好似李克勤咁。。。

引用:
原帖由 龍騰亨利 於 2021-7-4 06:23 PM 發表

但佢唱沒有你還是愛你嗰首歌,真係好好聽。加上佢識王菲嗰種變音,個人覺得,佢技術係咁多嗰最好一個。
技術最好就一定唔會係gigi,而係阿Rock,但都頭三位呀啦

應該唱越難越愛, 唔太難唔太易.
歌曲都算近年加上好多人聽過.

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-7-4 06:51 PM 發表

應該唱越難越愛, 唔太難唔太易.
歌曲都算近年加上好多人聽過.
呢首唔唱得, 萬一唱得太好.......主唱浄返"姊妹淘"可以做.

引用:
原帖由 橫財哥 於 2021-7-4 02:15 PM 發表

被喻為明日之星的炎明熹、姚綽菲、鍾柔美
尋晚分別演唱吻別、我這樣愛你、狂野之城
結果三位都同原唱有大段距離
我這樣愛你真係難
但吻別已經唔係學友最難個批歌
狂野之城亦唔係城城最難跳既個批快歌
睇黎三位小妹妹仲要加倍努力
如果唔進步只會係另一位林欣彤
初出茅廬小妹妹同四大天王比較係唔公平的

針針見血!

引用:
原帖由 hako 於 2021-7-4 07:24 PM 發表

初出茅廬小妹妹同四大天王比較係唔公平的
最鬼憎啲人成Q日都用四大天王同其他人比較,仲要同四個仲讀緊書嘅小妹妹比較,要比就公平嘅搵四大天王都仲讀緊書嘅時候嚟比較

林欣彤係大台的失敗代表作

主題標籤 #林欣彤
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]