• 瀏覽: 8,861
  • 回覆: 34
大家有冇思考過,以後去旅行同疫情之前將會大不相同,舊病毒都未有藥醫,而新嘅變種又不斷出現,究竟以後去旅行將會係點

熱賣及精選
英國最近終於已示範咗點樣才是應對新型病毒的方法
根本就冇得逃避
要勇敢面對
希望全世界盡快仿效

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-7-7 03:40 AM 發表

英國最近終於已示範咗點樣才是應對新型病毒的方法
根本就冇得逃避
要勇敢面對
希望全世界盡快仿效
即係點

到時對打咗針嘅人來講就好似普通流感一樣,冇咩問題

引用:
原帖由 noel2046 於 2021-7-7 02:13 PM 發表

到時對打咗針嘅人來講就好似普通流感一樣,冇咩問題
但係宜家有好多新變種

引用:
原帖由 flyman 於 2021-7-7 05:28 PM 發表

但係宜家有好多新變種
都係有效,至少去icu機會唔大

疫苗護照

睇嚟只有將心態將佢當成普通感冒

睇嚟只有學中國內地咁, 全面封城並大規模檢測, 歐洲國家先至可以真正走出疫情。

其實要全世界清零根本無咩可能係呢幾年發生
至少十年八載
我認為無得驚得咁多,除非你只為求生存非生活

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-7-18 04:56 PM 發表

至少十年八載
絕對認同
新加坡同英國都覺醒啦
清零根本係冇可能的

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-7-18 05:04 PM 發表

絕對認同
新加坡同英國都覺醒啦
清零根本係冇可能的
我相信好多人都怕中招,我話唔驚都呃人

但你要我呢幾年都要活係恐懼中,我真係唔得,有機會出國我都寧願冒險博下

我身邊真係仲有人驚疫情到以家都未出過去食飯,朋友又唔見,最終反而嚿出個病黎

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-7-18 05:21 PM 發表

但你要我呢幾年都要活係恐懼中,我真係唔得,有機會出國我都寧願冒險博下

我身邊真係仲有人驚疫情到以家都未出過去食飯,朋友又唔見,最終反而嚿出個病黎
對,最重要就算在香港也有機會中招,慢慢來吧,相信下年外遊應該會多番些。

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-7-18 04:56 PM 發表

至少十年八載
師兄,講得好

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-7-18 05:21 PM 發表

驚到咁真係幾可悲
人總要勇敢生存的

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]