• 瀏覽: 7,578
  • 回覆: 34
引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-7-18 10:06 PM 發表

驚到咁真係幾可悲
人總要勇敢生存的
生活要繼續

熱賣及精選
引用:
原帖由 flyman 於 2021-7-18 11:08 PM 發表

生活要繼續
新加坡與英國都醒覺啦
希望全世界陸續跟隨

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-7-18 04:56 PM 發表

其實要全世界清零根本無咩可能係呢幾年發生
至少十年八載
我認為無得驚得咁多,除非你只為求生存非生活
絕對正確

引用:
原帖由 flyman 於 2021-7-6 09:36 PM 發表

大家有冇思考過,以後去旅行同疫情之前將會大不相同,舊病毒都未有藥醫,而新嘅變種又不斷出現,究竟以後去旅行將會係點
根本就唔可以再好似以前咁去,就算去到都冇咗以前既氣氛!疫情後全世界都一樣,只係距離問題

希望全世界疫情快快結束

已打完兩針疫苗,期待早日全球通關

引用:
原帖由 flyman 於 2021-7-6 09:36 PM 發表

大家有冇思考過,以後去旅行同疫情之前將會大不相同,舊病毒都未有藥醫,而新嘅變種又不斷出現,究竟以後去旅行將會係點
一定要打左針先可以入去

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-7-29 03:53 PM 發表

一定要打左針先可以入去
其實打左針只係減低重症機會,再加上咁多變種

引用:
原帖由 flyman 於 2021-7-30 10:02 PM 發表

其實打左針只係減低重症機會,再加上咁多變種
係呀, 但無可能清零的

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
依家隻Delta好似爆得越黎越勁,疫苗好似都冇用

引用:
原帖由 flyman 於 2021-8-1 10:57 AM 發表

依家隻Delta好似爆得越黎越勁,疫苗好似都冇用
點解, 泰國馬來西亞印尼已經全面失控..
只希望可以減低死亡率..
到時最多變流感..

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
估計今年都冇得飛
好想飛去弟度學嘢

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-8-1 05:49 PM 發表

點解, 泰國馬來西亞印尼已經全面失控..
只希望可以減低死亡率..
到時最多變流感..
以咁嘅速度變種落去真係唔樂觀,又冇疫苗又冇藥物

真係好灰
再咁落去真係人都癲

其實政府開關好容易,最大問題係開咗關之後又爆。之前支持開關D人調轉熗頭鬧返政府。呢D先喺最煩。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]