• 瀏覽: 6,371
  • 回覆: 48
第一輪 2021年9月2日 澳大利亞VS中國
中國 0:2
第二輪 2021年9月7日 中國VS日本
中國 1:1
第三輪 2021年10月7日 中國VS越南
中國 1:0
第四輪 2021年10月12日 沙特VS中國
中國 1:2
第五輪 2021年11月11日 中國VS阿曼
中國 2:0
第六輪 2021年11月16日 中國VS澳大利亞
中國 0:0
第七輪 2022年1月27日 日本VS中國
中國 1:3
第八輪 2022年2月1日 越南VS中國
中國 2:2
第九輪 2022年3月24日 中國VS沙特
第十輪 2022年3月29日 阿曼VS中國

中國隊最後得分: 15分。

熱賣及精選
中國有幾個巴西歸化球員,實力已經起出任何一支亞洲國家隊,正如當年恆大有幾個巴西兵已橫掃所有亞洲球隊。

Sorry!睇錯咗!
不過我仍然覺得太過樂觀

中國有能力係同組所有球隊度取得分數但會偏向下風,關鍵係對阿曼同越南必須全取勝仗,如日澳沙地三強互燒經常出現和波的話,中國很可能偷雞成功

引用:
原帖由 joeho173 於 2021-7-11 09:55 PM 發表

中國有幾個巴西歸化球員,實力已經起出任何一支亞洲國家隊,正如當年恆大有幾個巴西兵已橫掃所有亞洲球隊。
巴西球員通街都係,香港球隊都有啦,早排來香港踢波台灣隊都有呀
唔好話一線巴西球員啦,二線果啲都唔會歸化踢中國隊呀
歸化得果啲都唔慌。。。
恆大果時啲巴西球員係高薪國腳級一線球員,梗係橫掃啦

仲有恆大果啲巴西球員係歐洲頂級聯賽踢開架,而家歸化果班係咩嘢料呀?
以前澳門夠有葡國球員啦,咪一班二打六

引用:
原帖由 二不休 於 2021-7-20 10:20 PM 發表

巴西球員通街都係,香港球隊都有啦,早排來香港踢波台灣隊都有呀
唔好話一線巴西球員啦,二線果啲都唔會歸化踢中國隊呀
歸化得果啲都唔慌。。。
恆大果時啲巴西球員係高薪國腳級一線球員,梗係橫掃啦
國家隊裡面冇中國血統又獲得重用既歸化兵,咪就係恆大出身囉

引用:
原帖由 沙田綠色師兄 於 2021-7-21 04:52 AM 發表

國家隊裡面冇中國血統又獲得重用既歸化兵,咪就係恆大出身囉
阿蘭咪係囉

引用:
原帖由 chilawytk 於 2021-7-7 11:21 AM 發表

第一輪 2021年9月2日 澳大利亞VS中國
中國 0:2
第二輪 2021年9月7日 中國VS日本
中國 1:1
第三輪 2021年10月7日 中國VS越南
第四輪 2021年10月12日 沙特VS中國
中國 1:2
第五輪 2021年11月11日 中國VS阿曼
中國 2:0
第六輪 2021年11月16日 中國VS澳大利亞
中國 0:0
第七輪 2022年 ...
第一輪
中國 0:3 澳洲
比預測仲要輸多1球

引用:
原帖由 kim525 於 2021-9-3 11:23 AM 發表

第一輪
比預測仲要輸多1球
希望可以盡快調節好心情,應付下一場比賽啦。

引用:
原帖由 kim525 於 2021-9-3 11:23 AM 發表

第一輪
比預測仲要輸多1球
就算出到1000萬獎金贏一場都冇本事攞

引用:
原帖由 二不休 於 2021-9-3 01:18 PM 發表

我想知黠解日本輸給阿曼。

祖國足球隊面對澳洲所謂強隊,仍能發揮出色表現,即使在分組賽暫時沒勝、沒和、沒入球的情況下,仍能有頑強鬥志,無論技術、體能和戰略上,都發揮得淋漓盡致,給全祖國14億人民、全亞洲、甚至全世界有極強另眼相看的感覺。不論戰果,一切以祖國為榮,以足球為傲。

引用:
原帖由 二不休 於 2021-9-3 01:18 PM 發表

人地澳洲隊有半隊都去歐洲二三線聯賽搵食,國家隊全部國內聯賽強度跟本唔夠高......

入藉兵被國內"同化"晒就真....

我今次真係怪唔到鐵子,佢都係被擺上去既.......

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-3 04:10 PM 發表

人地澳洲隊有半隊都去歐洲二三線聯賽搵食,國家隊全部國內聯賽強度跟本唔夠高......

入藉兵被國內"同化"晒就真....

我今次真係怪唔到鐵子,佢都係被擺上去既.......
下一場日本一定對你中國隊狂攻,自己作好準備啦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]