• 瀏覽: 1,672
  • 回覆: 11
[隱藏]
本着分享嘅精神,講一下如今還能使用且有用嘅一些小技巧。


熱賣及精選
慎嘅嘲諷閃現系E到達你所規定嘅最大位置後喺閃現才有用嘅,咪E嘅瞬間嘲諷,抑或冇到達指定嘅最大E嘅距離就閃現,咁就悲劇了。(同理酒桶嘅E閃現,螳螂嘅E閃現等等都系咁嘅。)


盲僧嘅R閃現依舊可以用,但系很少見到有人用。


女坦輔助其實很好克制嘅,錘石就唔使講了。莫甘娜嘅E基本能讓女坦失去英雄特性,但系,還有一個輔助也系可以克制女坦嘅。風女,QR嘅擊飛能讓女坦毫無作為,關鍵系作為曾經嘅保護ADC第一人依舊響當當。可以推薦大家用用佢。


[隱藏]
想玩好瑞雯,光速QA真心系必須要會嘅,咪太相信乜連技最重要。嗰全都系會光速QA嘅人講嘅話!對佢哋嚟講,連技確實很重要,因為佢哋光速QA已然大成了呀!


卡牌喺飛行途中系可以切牌嘅,鑒於依家嗰坑阿爸嘅時間,唔好切好牌喺飛過去。喺飛嘅途中睇技能圖標,嗰一段時間內若系還切唔到你想要嘅牌,大哥,換個英雄玩吧。


一般嚟講,殺人劍和殺人書仲系挺好疊嘅,只要你有一顆隨時賣隊友,隨時搶人頭嘅心態就行了。但系對於嗰種刷刷刷嘅陣容,仲系唔好出了。曾經我中路對線爆破鬼才陣,我都冇點見過佢。我只知佢15分鍾200刀。


妖姬嘅E有兩段傷害,所以推薦E中人後喺Q,而唔系QE。


豹女,妖姬,黑暗元首等中單,打野要么隔牆畀個BUFF眼,要么最後CJ,要么拉到草叢里打。上嚟就CJ嘅打野,真心唔想講乜。(尤其系元首,一定要防。)


[隱藏]
豹女嘅E技能,ALT+E 光速回血,操作絲滑般順暢。


引用:
原帖由 海島外圍的車手 於 2021-7-8 05:46 PM 發表

盲僧嘅R閃現依舊可以用,但系很少見到有人用。
呢個喺盲僧最基本嘅操作吧⋯⋯



There Is No God Wonderful New World
多謝您既分享


[按此隱藏 Google 建議的相符內容]