• 瀏覽: 4,089
  • 回覆: 76
//我邊的系謬論?
上文下理都唔跟,
不能處理就搬龍門, 至叻係你啦!

你自己一個因繼續守龍門、踢龍門, enjoy~

熱賣及精選
引用:
原帖由 111x111=12321 於 2021-7-14 21:38 發表

//我邊的系謬論?
上文下理都唔跟,
不能處理就搬龍門, 至叻係你啦! https://www.discuss.com.hk/images/smilies/default/smile_30.gif

評論員唔難做喎!鍾意點噏就點噏。

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2021-7-14 19:06 發表

我發覺你不合邏輯, 亂來.

你就出動維園阿伯的伶俐口爽哲學, 冇意思.
揾咗五頁,揾唔到你的作品。我目的系想「將你的評論畀番你使」。睇下啱唔啱用?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-15 05:40 PM 發表

評論員唔難做喎!鍾意點噏就點噏。
嗯~  閣下自爆個人習慣手法.

評論要中, 話你唔跟上文下理便是中,
比比皆是, 5頁, go, find!  Easy job.

為什麼「做評論員」是議題?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-15 05:47 PM 發表

揾咗五頁,揾唔到你的作品。我目的系想「將你的評論畀番你使」。睇下啱唔啱用?
閣下在哲學版有兩個作品(帖),
我無意在這一空泛帖主動發表甚甚麼麼作品, is that ok?
這事本身很明顯.

(有個笑話是, 有人行行下發覺丟了鎖匙, 便行多兩步到街燈下找! )
樓主你莫到街燈下找鎖匙啦.
閣下在另帖丟失了討論者的尊嚴.

另一帖, 閣下大玩.... here i quote (回去看事件, 看上文下理吧):
引用:
奇怪的樓主, 喜歡胡鬧糾纏.

「不務正業」,
  • 對焦點(公義)含混不處理,   (樓主在諷刺(便含抱怨)嗎, 為何對上線有意見?)
  • 對別人留言為忽略又忽略, 為的是堅持LOOP糾纏!

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2021-7-15 18:09 發表

閣下在哲學版有兩個作品(帖),
我無意在這一空泛帖主動發表甚甚麼麼作品, is that ok?
這事本身很明顯.

(有個笑話是, 有人行行下發覺丟了鎖匙, 便行多兩步到街燈下找! )
樓主你莫到街燈下找鎖匙啦.
閣下在另帖丟失了討論者的尊嚴.

另一帖, 閣下大玩.... here i quote (回去看事件, 看上文下理吧) ...
夫子自道自然順理成章。
講清楚的;夫子自道即系話自己呀!

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2021-7-14 21:38 發表

//我邊的系謬論?
上文下理都唔跟,
不能處理就搬龍門, 至叻係你啦! https://www.discuss.com.hk/images/smilies/default/smile_30.gif

你梗系冇繆論啦!根本上講咗等于冇講。

跌落地拿楂沙?
兩帖語無倫次.

猷太哲學;

一個人有兩個頭,算是一個人還是兩個?

一個身體,唔理有幾多個頭都系一張身份證。至于兩個頭有兩種思想,咁又好難話佢系一個人。

標凖答案;有人打左邊個頭塊面,右面個頭覺得痛就系一個人。唔覺痛就系兩個人。

有人打台灣塊面,大陸全民彈起,一定要報仇。
但系有人打大陸塊面,可能有一半台灣人拍手。咁即系點?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-16 02:36 PM 發表

一個身體,唔理有幾多個頭都系一張身份證。至于兩個頭有兩種思想,咁又好難話佢系一個人。

標凖答案;有人打左邊個頭塊面,右面個頭覺得痛就系一個人。唔覺痛就系兩個人。

有人打台灣塊面,大陸全民彈起,一定要報仇。
但系有人打大陸塊面,可能有一半台灣人拍手。咁即系點?
好比喻~睇到最尾兩句真係笑咗😄

猷太哲學精髓

將自己的貨物賣給需要的人;不是生意。
把自己沒有的東西賣給不需要的人;才是生意。

乜來嫁?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-17 09:41 AM 發表

猷太哲學精髓

將自己的貨物賣給需要的人;不是生意。
把自己沒有的東西賣給不需要的人;才是生意。

乜來嫁?
你確定你無打錯字?

如果無,其實有另一重意義

引用:
原帖由 o_n_9_9 於 2021-7-17 10:37 發表

你確定你無打錯字?

如果無,其實有另一重意義
翻睇過,冇打錯字,而且文理清析,絕無隱藏。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-17 11:35 AM 發表

翻睇過,冇打錯字,而且文理清析,絕無隱藏。
輕率咁答,第二句好似做老千才是生意,只不過係某某人既某個睇法啫。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]