• 瀏覽: 4,111
  • 回覆: 22
//往訪香討的《哲學討論》,哈哈!原來比《中國文學》更加慘不忍睹。

因為有你.......等人的貢獻

熱賣及精選
我上次往訪香討的《中國文學》也慘不忍睹,
被人排擠了出來.

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-13 09:14 AM 發表

我講法系;
有權才有正義。
這只是執行方面.

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-13 04:18 PM 發表

可以執行代表正義。冇權果的叫做九噏。
你話姐~

用非黑即白、平面世界... 去討論哲學.

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-13 10:59 PM 發表

立體討論就有正義?
你不如先惡補一下邏輯學.

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-14 06:24 AM 發表

基本法規定?
九唔搭八,
冇邏輯冇Sense, 只貪口爽.

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-14 08:52 AM 發表

我每篇文章都有清析的論述。你可否指出那些屬于九唔搭八?
哦!若你話自己我是認同的,因為看不到你「說過什么,除了挑剔」。
這一篇, 便只是自吹自擂, 九唔搭八.

「哦!若...」也是九唔搭八, 毫無邏輯, 只不過又再次貪口爽.

打個數字都遴遴迍迍

//000,000,000,001%
乜泥架

////有方向性才是目的,只有吹水可以毫無方向。

//蘊涵 同 方向 是兩樣野黎

人地咪即係用邏輯分析你聽, 你有方向冇蘊涵囉~

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-14 09:01 AM 發表

自吹自擂?記憶中我甚少提到自己;少于000,000,000,001%。
這份量也足以自吹自擂,真神人也!
況且, 你既"記憶"真係好有問題囉~

//每篇文章都有...

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-14 06:12 PM 發表

點解一定要用邏輯分析,孔夫子唔算哲學?
我發覺你不合邏輯, 亂來.

你就出動維園阿伯的伶俐口爽哲學, 冇意思.

維園阿伯繼續空談?

//我邊的系謬論?
上文下理都唔跟,
不能處理就搬龍門, 至叻係你啦!

你自己一個因繼續守龍門、踢龍門, enjoy~

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-15 05:40 PM 發表

評論員唔難做喎!鍾意點噏就點噏。
嗯~  閣下自爆個人習慣手法.

評論要中, 話你唔跟上文下理便是中,
比比皆是, 5頁, go, find!  Easy job.

為什麼「做評論員」是議題?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-7-15 05:47 PM 發表

揾咗五頁,揾唔到你的作品。我目的系想「將你的評論畀番你使」。睇下啱唔啱用?
閣下在哲學版有兩個作品(帖),
我無意在這一空泛帖主動發表甚甚麼麼作品, is that ok?
這事本身很明顯.

(有個笑話是, 有人行行下發覺丟了鎖匙, 便行多兩步到街燈下找! )
樓主你莫到街燈下找鎖匙啦.
閣下在另帖丟失了討論者的尊嚴.

另一帖, 閣下大玩.... here i quote (回去看事件, 看上文下理吧):
引用:
奇怪的樓主, 喜歡胡鬧糾纏.

「不務正業」,
  • 對焦點(公義)含混不處理,   (樓主在諷刺(便含抱怨)嗎, 為何對上線有意見?)
  • 對別人留言為忽略又忽略, 為的是堅持LOOP糾纏!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]