• 瀏覽: 6,559
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
TVB劇集來來去去都係班4-50歲大叔大嬸擔正,想搵個少女小鮮肉睇下都無。
今年過左成半年,連半個男新人女新人都跑唔出,可見劇集質素極差,人才流失嚴重,捧唔起新人。
相反隔離台《大叔的愛》新人主演呂爵安盧瀚霆成功爆紅,人氣急升,勁多廣告商同商場活動搵佢哋做,賺到盤滿缽滿。

好心TVB就炒鬼曬班4-50歲老生老旦啦,又賺唔到錢,阻住地球轉,成班都更年期仲好意思霸住個主角位唔俾後生上位擔正,虐待觀眾。
老人台想簽後生仔女,又唔肯俾機會,真係好難怪超級新人Gigi,Chantel,Yumi會唔想簽基本藝員約拍劇,真心邊個少女會想同4-50歲大叔做情侶?快D過檔後生台viutv同後生仔mirror,error,P1X3L組情侶檔拍住上好過啦!

女飛 Yoyo
男飛 麥秋成

金宵大廈2係今年TVB劇既唯一希望.

矮仔揼波鐘!!

引用:
原帖由 Viutv歐國盃 於 2021-7-11 12:47 PM 發表
女飛 Yoyo
男飛 麥秋成
睇走勢呢個賽果頗為合理

引用:
原帖由 凪想 於 2021-7-11 12:44 PM 發表
TVB劇集來來去去都係班4-50歲大叔大嬸擔正,想搵個少女小鮮肉睇下都無。
今年過左成半年,連半個男新人女新人都跑唔出,可見劇集質素極差,人才流失嚴重,捧唔起新人。
相反隔離台《大叔的愛》新人主演呂爵安,盧瀚霆成功爆紅,人氣急升,勁多廣告商同商場活動搵佢哋做,賺到盤滿缽滿。

好心TVB就炒鬼曬班4-50歲老生老旦啦,又賺唔到錢,阻住地球轉,成班都更年期仲好意思霸住個主角位唔俾後生上位擔正 ...
人哋上大銀幕添啦;TVB班幼齒仲係度唱老歌, 耍手段奪冠?真正係「小學雞玩泥漿」!!

唔只男女飛,
連男女喜+視帝后既大熱都未有,
睇怕仲衰過舊年.

引用:
原帖由 津津 於 2021-7-11 01:23 PM 發表
唔只男女飛,
連男女喜+視帝后既大熱都未有,
睇怕仲衰過舊年.
視帝:展鵬  視后:紅姐
男喜:蕭楠  女喜:靚湯

引用:
原帖由 Viutv歐國盃 於 2021-7-11 12:47 PM 發表
女飛 Yoyo
男飛 麥秋成
Yoyo出左道十幾年以上,
仲扮新人爭女飛,
應該爭女配先岩架!

引用:
原帖由 津津 於 2021-7-11 01:34 PM 發表

Yoyo出左道十幾年以上,
仲扮新人爭女飛,
應該爭女配先岩架!
「飛躍進步」係指演出之表現, 與出道年期長短無關~

引用:
女飛 Yoyo
男飛 麥秋成
同意
男 除左秋成,我諗過Erickwok. 舒文,hangin

女飛 劉佩玥
男飛 張穎康
如拿過 2人絕對可拿配角獎

死用定幾個做主角,後生跟本冇機會

引用:
原帖由 金庫 於 2021-7-11 01:50 PM 發表
女飛 劉佩玥
男飛 張穎康
如拿過 2人絕對可拿配角獎
張頴康拎過

可以俾吳業坤/丁子朗 x 陳瀅

乜你真係以為嗰個大叔四點收視嘅電視節目好受歡迎?嗰兩個基佬只可以出席啲時裝店喺門口行個圈逗留五分鐘收入好少,時裝店好開心因為好少錢就可以搵到幾百個免費臨記造勢。商場就唔鍾意因為阻住其他舖頭做生意。反而嗰幾個十幾歲聲夢淨係過去幾個禮拜已經出過幾個國慶喺會展,中移動喺海洋公園嘅大show 上台唱歌。都未計琴日荃灣兩三千人嘅兩小時聚會。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]