• 瀏覽: 6,267
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 tinlong 於 2021-7-15 01:13 PM 發表

可能直接成功登記.

亦有叫你上載I/D, check一下才成功
我相問下C兄在哪裡可以check id 我是用電子登記的 工具是八達通 已超一個星期 還每收到第二條確認短信

熱賣及精選
引用:
原帖由 xx123321 於 2021-7-15 09:09 PM 發表

我相問下C兄在哪裡可以check id 我是用電子登記的 工具是八達通 已超一個星期 還每收到第二條確認短信
它會sent SMS俾你, 叫你輸入I/D圖, 冇就等下, 或直接認為你合格.

引用:
原帖由 tinlong 於 2021-7-15 09:13 PM 發表

它會sent SMS俾你, 叫你輸入I/D圖, 冇就等下, 或直接認為你合格.
喔 明白

請問用八達通申請,收到短訊要上載身份証,唔知堅定流?

引用:
原帖由 宇宙勇敢的裙 於 2021-7-15 10:49 PM 發表

請問用八達通申請,收到短訊要上載身份証,唔知堅定流?
堅!

不是個個要上載身份証, 是抽樣.

我同自己,太座,舅仔申請, 我自己要上載, 佢兩個唔使!

死喇我驚入錯八達通號碼

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-7-13 06:18 PM 發表

收到申請=/=approved

有啲人會被抽查, 抽查過關先發放
抽查當不明來電唔覆得唔得?🤔🥱😪

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-7-16 01:02 PM 發表

抽查當不明來電唔覆得唔得?🤔🥱😪
你唔答 政府咪唔處理你嘅申請 你唔會以為收唔齊料, 政府都照過5000比你吓話

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-7-16 01:11 PM 發表

你唔答 政府咪唔處理你嘅申請 你唔會以為收唔齊料, 政府都照過5000比你吓話
最怕係收到詐騙電話?申請人已經填咗正確個人資料仲要抽查?正苦派 $5000 真係多此一舉 !其他國家仲以為香港派 $50000 要搞咁多手續?😥

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-7-16 01:21 PM 發表

最怕係收到詐騙電話?申請人已經填咗正確個人資料仲要抽查?正苦派 $5000 真係多此一舉 !其他國家仲以為香港派 $50000 要搞咁多手續?😥
如果你收唔到SMS 咪打hotline問吓囉

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-7-16 01:24 PM 發表

如果你收唔到SMS 咪打hotline問吓囉
兩個 SMS 已經一早收到, 如果仲要收抽查就真係擾民又浪費行政費用 !

收唔到呀 

其實如果答咗上次1萬蚊兩條問題,仲使唔使上載身分證?
我7/10登記, 仲未收到第二個sms...

引用:
原帖由 tinlong 於 2021-7-16 11:25 AM 發表

堅!

不是個個要上載身份証, 是抽樣.

我同自己,太座,舅仔申請, 我自己要上載, 佢兩個唔使!
請問怎樣上載?

引用:
原帖由 宇宙勇敢的裙 於 2021-7-16 10:23 PM 發表

請問怎樣上載?
申請主頁, 稍下,中右, 有I/D上載, click入駁手機/相機(當然是己影了I/D).

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]