• 瀏覽: 3,228
  • 回覆: 20
如題,今日想用里數訂明天去福岡、名古屋或札幌,都出現以下錯誤訊息

附件

Capture1.JPG(16.51 KB)

2021-7-14 03:56 PM

熱賣及精選
大把人book定出年,繼續試啦!

引用:
原帖由 mikasa 於 2021-7-14 03:56 PM 發表

如題,今日想用里數訂明天去福岡、名古屋或札幌,都出現以下錯誤訊息
明天
個選擇日曆打哂X喎而家得NRT/KIX可以Land.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 口沬遮攔 於 2021-7-15 01:16 AM 發表

明天
個選擇日曆打哂X喎而家得NRT/KIX可以Land.
我打錯字,係明年唔係明天
其實我已出了今年10月尾東京及明年3月名古屋機票,只係仲有幾萬里月尾到期,諗住再book多兩程。就係知現時只有東京/大阪有機,所以先book福岡/名古屋/札幌,就係諗住搏佢取消然後退返D里數俾我。因為驚明年暑假前疫情都未控制好,出東京/大阪票航空公司唔取消航班自己取消就冇咗10000里,而且積分可能都過期

引用:
原帖由 Kylouis2002 於 2021-7-14 05:33 PM 發表

大把人book定出年,繼續試啦!
前幾個月已book了3張明年初及1張今年尾機票了,只係最近想再book,發現一有回程機位就出錯誤

引用:
原帖由 mikasa 於 2021-7-15 04:05 PM 發表

前幾個月已book了3張明年初及1張今年尾機票了,只係最近想再book,發現一有回程機位就出錯誤
既然咁有經驗,呢啲系統上問題都唔洗上泥問。祝樓主好運!

引用:
原帖由 Kylouis2002 於 2021-7-15 05:00 PM 發表

既然咁有經驗,呢啲系統上問題都唔洗上泥問。祝樓主好運!
哈哈,我懶冇問CX點解,只睇下大家最近有冇人book機位都有呢個情況

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-7-16 12:29 PM 發表

如果博 CX 取消, 師姐可以試下 Book :
Delhi, CX 以前每日兩班機
Jarkata, CX 以前每日三班機

這兩個重災區, 比日本情況更差, 就算復航, 短期內不可能回復原來班次,
例如 Jakarta, 直至今年 11月, 都只有一班機
但 AM 網頁, 仍然以每日 兩班機 / 三班機顯示

故意訂 A 去 B返, 博佢其中一班取消就得
話雖如此,萬一疫苗有突破航班成行而我又唔想去咁點算

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-7-16 11:51 AM 發表

可能對方航點未批出文件,
我上星期用 AM 替屋企人出 CX Jun,2022 London / Vancouver 都無問題
我唔敢訂英國

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-7-16 03:25 PM 發表

屋企人帶埋細路, BNO 5 + 1, 一年後起行
祝你好運!我就唔會去了!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]