• 瀏覽: 2,582
  • 回覆: 38
  • 追帖: 1

熱賣及精選
上個post,太多離題同駡戰,俾人close左😒

其實大家分享下,冇對與錯,冇必要堅持已見去話人地既方法點唔得

大家研究下姐

引用:
原帖由 黃昏有豬豬 於 2021-7-14 06:34 PM 發表

上個post,太多離題同駡戰,俾人close左😒

其實大家分享下,冇對與錯,冇必要堅持已見去話人地既方法點唔得

大家研究下姐
簡簡單單7分練3分吃就OK

引用:
原帖由 jim_jim_s 於 2021-7-14 20:02 發表

唔你7分食3分操咩?

引用:
原帖由 黃昏有豬豬 於 2021-7-14 06:32 PM 發表

使乜咁辛苦

小心揀嘢食咪得

謝絕垃圾食物,已經慳番好多熱量quota

留返嚟食啲新鮮肉類,生果,蔬菜,好過啦

覺得自己條命矜貴就自然唔會放啲垃圾入口

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 jim_jim_s 於 2021-7-14 08:02 PM 發表

如果重點是減肥

我覺得飲食控制緊要過做運動

透過食物攝取嘅熱量往往比想像中高

透過運動消耗嘅熱量又往往比想像中低

跑步一小時跑到死死吓只係用你幾百卡

一件細細藍莓芝士蛋糕食完好似風一樣無食過嘢咁原來已經幾百卡

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-7-14 09:10 PM 發表

如果重點是減肥

尼段話我BUY你

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-7-14 08:07 PM 發表

唔你7分食3分操咩?
請移玉步去舊post再睇一次

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-7-14 09:10 PM 發表

如果重點是減肥

食當然重要,但每個人都不同,唔好逼人接受你個套啦🙏🏻

引用:

如果重點是減肥

用死嚇死吓嘅feel跑已經係做錯咗

引用:
原帖由 jim_jim_s 於 2021-7-14 21:54 發表

食當然重要,但每個人都不同,唔好逼人接受你個套啦🙏🏻
嘥氣。
唔好再叫佢唔好了,
陣間佢又迫你唔好叫佢唔好再迫人。

想補充下! 我諗大部份人減肥都系想身材好有線條咁啦! 飲食加帶氧運動系不二法門!網上有好多APP可以計算每日卡路里攝取,咁大概知道自己食左幾多卡路里,心裏有個數。 然後,再加上你可以做些有效的帶氧運動,好似跳繩呀, 打拳呀,或做壹鈴都可以。 咁你咪先試兩個星期,睇下效果點樣,然後再跟據自己目標調整囉!😁

引用:

如果重點是減肥

我有啲啲唔太認同,用我自身做例子:我勁少自己煮飯,一般都係出街食,只係盡量搵啲高蛋白質少碳水盡量少煎炸,有時會返阿媽屋企食飯(只食餸),運動方面7成有氧3成負重。結果如下圖紅圈前部份,體重係輕咗但肌肉少咗體脂又高咗⋯⋯
紅圈開始試下16/8斷食,12pm-8pm食野,以外的時間只飲水,飲食內容完全無變過,運動方面全做負重訓練零有氧,結果係肌肉多咗體脂低咗,只係體重無咩問改變⋯⋯

飲食控制對減肥係重要,但唔可以抹殺運動對減肥的幫助,最起碼自己的親身體驗話到比自己知,就算唔做有氧,只係改變飲食時間同有做運動,我身體的脂肪係會慢慢減少。

引用:
原帖由 (YAT) 於 2021-7-15 08:50 AM 發表

我有啲啲唔太認同,用我自身做例子:我勁少自己煮飯,一般都係出街食,只係盡量搵啲高蛋白質少碳水盡量少煎炸,有時會返阿媽屋企食飯(只食餸),運動方面7成有氧3成負重。結果如下圖紅圈前部份,體重係輕咗但肌肉少咗體脂又高咗⋯⋯
紅圈開始試下16/8斷食,12pm-8pm食野,以外的時間只飲水,飲食內容完全無變過,運動方面全做負重訓練零有氧,結果係肌肉多咗體脂低咗,只係體重無咩問改變⋯⋯

飲食控制對減肥 ...
佢會話168係無用 只係你個8小時入麵食少左所致!

現在有咩功能 我打面 出黎個文字會自己變左麵字?

引用:
原帖由 spike 於 2021-7-15 09:58 AM 發表

佢會話168係無用 只係你個8小時入麵食少左所致!

現在有咩用能 我打面 出黎個文字會自己變左麵字?
世界上有唔同的人,唔係每一個人可以用同一個個方法去做到同一個目的,所以有人合適有人唔合適係好正常不過的事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]