• 瀏覽: 4,440
  • 回覆: 53
據西班牙《每日體育報》報導,巴塞和美斯已經就續約達成了基本協議。

這家跟巴塞球會關係密切的媒體透露,巴塞將與美斯續約5年,也就是說,合約續約到2026年6月30日。屆時美斯年滿39歲。
儘管此前有巴塞給美斯10年合約(2年在巴塞,2年在美國,6年擔任球會高層)的傳言,但最終雙方決定,再續約5年,不涉及到美國踢球的條款。很顯然,巴塞和美斯都對他未來5年的狀態有信心。
值得一提的是,美斯還同意了降薪一半,而他的合約毀約金為3.5億歐元。
按照西媒的說法,接下去雙方的律師將會就合約的細節進行完善。巴塞的計劃是在7月底與美斯正式續約。與此同時,巴塞也必須加快清洗球員的步伐,以為美斯的續約創造條件。此前,因為工資帽的問題沒解決,巴塞新引進的幾位球員都未能完成註冊。
https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13305520/1/20210714
溫室小花唔敢挑戰
連違約金都減埋

塑料袋球衣少年:梅西騙了我 他說幫我卻再沒理過我
美斯又惹官緋!旗下基金會被調查 曝藉此逃稅
傳隊友不滿欠尊重 美斯做孤獨精
基沙文前經理人轟美斯隻手遮天:佢係巴塞嘅毒瘤
熱賣及精選
引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-7-14 10:38 PM 發表

踢多五年?
係就好呀
即係保證呢五年都唔會有歐冠落袋
又累多巴塞5年

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-7-14 10:38 PM 發表

踢多五年?
係就好呀
即係保證呢五年都唔會有歐冠落袋
已經有美洲盃落袋,已經無所謂了

就算美斯今日退休,都已經永遠成為史上第一,因為好快7:5,以後無人可以超越7個金球

巴塞又未破產
美斯又續埋約

幾時先等到你地幻想變真?

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-7-14 10:54 PM 發表

已經有美洲盃落袋,已經無所謂了

就算美斯今日退休,都已經永遠成為史上第一,因為好快7:5,以後無人可以超越7個金球
聽你地講C朗史上第一16金球,多梅西10個,騎住梅西

贏咗南美盃後,美斯一定將焦點放喺下年世界盃。正路黎睇,一動不如一靜,佢一定留喺熟悉嘅巴塞,做足準備,最後一次衝撃世界盃。

想睇美斯好似基斯坦奴咁敗走西甲
真係等到頸都長

曼城竟然爭唔到美斯

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-7-14 11:32 PM 發表

好運贏到個低半班既美洲盃就痴心妄想世界盃?
如果沙維小白復出去阿根廷可能有望既
低半班? 提子國16強輸俾邊國?

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-7-14 11:32 PM 發表

真係等到頸都長
梅西敗走紐維爾都睇過晒啦

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-7-14 11:32 PM 發表

真係等到頸都長
同期贏西甲多過牙朗咁多
好難肉酸得過牙朗

引用:
原帖由 messissem 於 2021-7-14 10:55 PM 發表

巴塞又未破產
美斯又續埋約

幾時先等到你地幻想變真?
美斯打5萬支科興都講得出,認真便輸了

引用:
原帖由 ANTIPENALDIAN 於 2021-7-15 12:24 AM 發表

美斯打5萬支科興都講得出,認真便輸了
打擊太大 幻想完 自己圍爐笑
睇見都辛苦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]