• 瀏覽: 4,209
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
喺車牌網站睇中一個車牌,想知一般可以畀到幾多折頭買呢?謝謝各位師兄回答🙇🙇🙇

精選汽車
貴過5千就自定啦。

引用:
原帖由 落漠忽然羊羊 於 2021-7-15 12:08 AM 發表

貴過5千就自定啦。
我5想買自定🙄

引用:
原帖由 hw531531 於 2021-7-14 23:36 發表

喺車牌網站睇中一個車牌,想知一般可以畀到幾多折頭買呢?謝謝各位師兄回答🙇🙇🙇
海鮮價。還佢一半慢慢開始講。

佢俾一堆你揀就可能有折、你自己揀既獨一無二唔明點解有折會俾

引用:
原帖由 subming 於 2021-7-15 06:57 AM 發表

佢俾一堆你揀就可能有折、你自己揀既獨一無二唔明點解有折會俾
大家都知佢個貨嘅來源,又唔算好獨一無二,普通生日用嘅冧巴嗻,我睇中嗰個開三萬,我估基本最少都減到$5000

引用:
原帖由 _剛仔 於 2021-7-15 12:24 AM 發表

海鮮價。還佢一半慢慢開始講。
我都有同感👍

開3萬應該都唔係普通number,係咪3個數字加重覆英文/數字又有「8」字個啲呀

引用:
原帖由 magnum128 於 2021-7-15 08:33 AM 發表

開3萬應該都唔係普通number,係咪3個數字加重覆英文/數字又有「8」字個啲呀
係三個數字.得一個8.冇重複英文或數字。

引用:
原帖由 hw531531 於 15/7/2021 08:20 發表

大家都知佢個貨嘅來源,又唔算好獨一無二,普通生日用嘅冧巴嗻,我睇中嗰個開三萬,我估基本最少都減到$5000
車牌緊係獨一無二啦、佢唔坐地加價都算有良心、你無講到價既本錢

引用:
原帖由 subming 於 2021-7-15 08:39 AM 發表

車牌緊係獨一無二啦、佢唔坐地加價都算有良心、你無講到價既本錢
冇所謂啦,減唔到咪學上面師兄講,貴過$5000未自訂車牌囉,真心覺得噉嘅價錢唔值。

引用:
原帖由 hw531531 於 15/7/2021 08:59 發表

冇所謂啦,減唔到咪學上面師兄講,貴過$5000未自訂車牌囉,真心覺得噉嘅價錢唔值。
3萬相信都仲可以賣番出去、掛個有人要既都算值個錢、5000自訂即係無人要、完全唔值錢、仲貴

引用:
原帖由 subming 於 2021-7-15 09:12 AM 發表

3萬相信都仲可以賣番出去、掛個有人要既都算值個錢、5000自訂即係無人要、完全唔值錢、仲貴
但係我睇中嗰個自定車牌得兩個字要成七十萬喎,不過最緊要係睇下自己鍾唔鍾意嗻,如果指定嗰個$5000攞到,我一定鍾意多個牌佬果嗰三萬車牌。

引用:
原帖由 hw531531 於 15/7/2021 09:53 發表

但係我睇中嗰個自定車牌得兩個字要成九十萬喎,不過最緊要係睇下自己鍾唔鍾意嗻,如果指定嗰個$5000攞到,我一定鍾意多個牌佬果嗰三萬車牌。
$5000攞到先至唔好攞、你覺得值5仟、其實無人同你買根本不值錢、情願要個3幾仟既全乜乜全牌好過、都算有人要值個錢、晤值錢掛上車唔會有靚既效果

引用:
原帖由 hw531531 於 2021-7-14 11:36 PM 發表

最近運輸署公開拍賣的車牌, 舊字母、三個位號數... 成交價普遍唔貴(我自己覺得)
但如一定要某一個特別組合, 就得好講
https://www.td.gov.hk/filemanager/common/auction_result_20210703.pdf https://www.td.gov.hk/filemanager/common/tvrm_auction_result_10_7_2021.pdf

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]