• 瀏覽: 9,598
  • 回覆: 42
  • 追帖: 3
第一次買樓,裝修中,三十幾年樓無石屎窗台,400呎,
買左部格力2匹窗口變頻機今日送貨過嚟,428*660*800巨大到嚇一嚇我成家人同個裝修師傅,
星期六將會安裝,初初問嘅時侯話會窗口夠入就得,我自己忽略左個深度成800mm。
知道會裝什麼什麼吊機,但好擔心係唔係100%穩陣

熱賣及精選
等睇效果CHING

我都諗緊換呢隻! 等師兄報告  

引用:
原帖由 yan654321 於 2021-7-16 01:29 AM 發表

第一次買樓,裝修中,三十幾年樓無石屎窗台,400呎,
買左部格力2匹窗口變頻機今日送貨過嚟,428*660*800巨大到嚇一嚇我成家人同個裝修師傅,
星期六將會安裝,初初問嘅時侯話會窗口夠入就得,我自己忽略左個深度成800mm。
知道會裝什麼什麼吊機,但好擔心係唔係100%穩陣

我用東芝2匹 新機

Ching,住龍門居對面?
小弟考慮換新冷氣,舊機係10幾年前東芝,仲涼但嘈,想換分體,安裝好似有難度

引用:
原帖由 進擊的地獄榴槤 於 2021-7-16 06:59 AM 發表

小弟考慮換新冷氣,舊機係10幾年前東芝,仲涼但嘈,想換分體,安裝好似有難度
如果不是改用分體就不要換,我也是用東芝窗口十幾年,涼但比鄰居投訴嘈,換走才後悔,新機定頻比舊機大半匹,一樣咁嘈,只是鄰居唔好意思再投訴。

引用:
原帖由 進擊的地獄榴槤 於 2021-7-16 06:59 AM 發表

點解你覺得我住友愛
我住馬鞍山
東芝分體外機高成5xx
你未必裝到
可能只裝到420細機

引用:

新window機好靜下。。唔太嘈
好似美的買起東芝了

引用:
原帖由 tigth123 於 2021-7-16 09:15 AM 發表

點解你覺得我住友愛
我住馬鞍山
東芝分體外機高成5xx
你未必裝到
可能只裝到420細機
你窗台同我的一模一樣。我自己有一部外機54x小米冷氣,打算大陸寄過來裝。而家煩緊度位,安裝問題。自己房就已裝左420

一早問下。
2hp Gen 17 much better.

引用:
原帖由 進擊的地獄榴槤 於 2021-7-16 09:19 AM 發表

你窗台同我的一模一樣。我自己有一部外機54x小米冷氣,打算大陸寄過來裝。而家煩緊度位,安裝問題。自己房就已裝左420
@馬交珠反
友愛都係居屋?

引用:
原帖由 進擊的地獄榴槤 於 2021-7-16 09:19 AM 發表

買香港行貨吧啦

引用:
原帖由 tigth123 於 2021-7-16 09:46 AM 發表

買香港行貨吧啦
有行貨梗係想買,祉係唔想浪費左部舊分體機

兩匹一定大啲既啦

東G即是尾的!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]