• 瀏覽: 6,133
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
想問係咪每架車都唔同,因為我架車行到 100km, 都未轉到 7 波,關唔關啲偈油事?

可能揸得七十

點知未到?

引用:
原帖由 ben5wwy 於 2021-7-16 01:01 PM 發表

想問係咪每架車都唔同,因為我架車行到 100km, 都未轉到 7 波,關唔關啲偈油事?
3字波41-62km,8字波63-117km,7字波自己計

引用:
原帖由 ben5wwy 於 2021-7-16 01:01 PM 發表

唔好諗太多,直接上柒波。

我10年前㗎golf 1.4乾七,~80,雖然話每款車可以唔同但100都上唔到七又冇乜理由

引用:
原帖由 dudehk 於 2021-7-16 06:23 PM 發表

我10年前㗎golf 1.4乾七,~80,雖然話每款車可以唔同但100都上唔到七又冇乜理由
會唔會架車行得少,啲偈油差啲

用manual 上

引用:
原帖由 落漠忽然羊羊 於 2021-7-16 07:10 PM 發表

用manual 上
好,試下

引用:
原帖由 ben5wwy 於 2021-7-16 07:03 PM 發表

會唔會架車行得少,啲偈油差啲
去車房篤下電腦睇吓波箱有冇code 先啦?

車腦自動學習你保護波箱駕駛模式.....
PS. DCT,DSG,TT,ATF...必定有人溝亂入錯波箱油牙油,壓力油....

引用:
原帖由 fto94 於 2021-7-16 09:14 PM 發表

車腦自動學習你保護波箱駕駛模式.....
PS. DCT,DSG,TT,ATF...必定有人溝亂入錯波箱油牙油,壓力油....
咁……應該點搞

而家仲有冇手波新私家車買架?

發現PI Network免費挖PI幣, 去Google下載, 並輸入邀請碼《ookiroppi》, 讓你得到加速。PI幣規定用電話號碼登記,介意者不要參與。開發情境同十數年前比特幣類似,好快會上主網買賣。
架車未開光,所以去唔到柒婆!

你想曬你部車7速?依家大眾出到九速。夠力的話70,80 都上到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]