• 瀏覽: 4,155
  • 回覆: 25
無用的,日常開支已經用曬,剩下的現金只會儲起

熱賣及精選
引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2021-7-16 04:05 PM 發表

【5000元消費券/政府電子消費券/優惠著數/登記申請資格】政府「電子消費券計劃」選定由AlipayHK(支付寶)、八達通Octopus、Tap & Go拍住賞及WeChat Pay Hong Kong(微信支付)協助推行,現已接受登記,最早於8月1日發放。

當局希望透過消費券刺激經濟、紓解民困,但參考外地經驗效益甚微,例如台灣發現提振效果遜預期,日本有七成使用金額被儲起。有本地學者指出,本 ...
$洗左先係自己嘅,聽所謂專家講邊有運行

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2021-7-16 04:05 PM 發表

【5000元消費券/政府電子消費券/優惠著數/登記申請資格】政府「電子消費券計劃」選定由AlipayHK(支付寶)、八達通Octopus、Tap & Go拍住賞及WeChat Pay Hong Kong(微信支付)協助推行,現已接受登記,最早於8月1日發放。

當局希望透過消費券刺激經濟、紓解民困,但參考外地經驗效益甚微,例如台灣發現提振效果遜預期,日本有七成使用金額被儲起。有本地學者指出,本 ...
用就一定會用,但唔會因為多咗5000蚊而特別洗多D錢,依舊好似平時咁撘車,食飯,買煙。每月洗一千冇難度。

想問為何消費劵收到訊息後要去惠康或七仔去dup 一下才用到

不是直接到時候入到八達通便行, 好像自動增值那樣方便?

cocaine ball

我塔車食飯都用晒,所以唔會有額外消費,多出嚟嘅錢都係買股票

香港曱甴,時代垃圾
屎袋曱命,無謂戇居
引用:
原帖由 thcsimon 於 2021-7-17 11:22 PM 發表

藍屍話唔等得就唔好攞唔好申請🤣😆😁
講到啲黃屍冇一個申請囉$5千咁!
你哋啲黃屍咪又系申請,講到自己好q死巴閉!

引用:
原帖由 黃黃TSUI 於 2021-7-19 05:39 PM 發表

講到啲黃屍冇一個申請囉$5千咁!
你哋啲黃屍咪又系申請,講到自己好q死巴閉!
😆😁🤣巴閉巴閉

Yeah.......it is green day!
引用:
原帖由 thcsimon 於 2021-7-19 05:57 PM 發表

😆😁🤣巴閉巴閉
講事實啫。

引用:
原帖由 黃黃TSUI 於 2021-7-19 06:23 PM 發表

講事實啫。
🤣😁😆

Yeah.......it is green day!
派錢係最好, 已有定律

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]