• 瀏覽: 2,747
  • 回覆: 6
有冇已經計劃好行程嘅師兄,可以分享一下,因為我九月份真的諗住隔離去大陸,話唔定都返大陸隔離囉,不如之前去下泰國旅行先好過啦,有有冇同一樣諗法的同路人?

熱賣及精選
引用:
原帖由 商界不安的香蕉 於 2021-7-17 01:36 AM 發表

有冇已經計劃好行程嘅師兄,可以分享一下,因為我九月份真的諗住隔離去大陸,話唔定都返大陸隔離囉,不如之前去下泰國旅行先好過啦,有有冇同一樣諗法的同路人?
你去泰國領事館辦簽證時可順便買,有關情況你打去問就知道

引用:
原帖由 商界不安的香蕉 於 2021-7-17 01:36 AM 發表

上次睇視頻好似約$3000附近旅保

引用:
原帖由 ringo1102 於 2021-7-17 04:01 PM 發表

你去泰國領事館辦簽證時可順便買,有關情況你打去問就知道
不用3000咁貴吧!😵💫,咁去轉泰國14日隨時3雞野!😵💫

引用:
原帖由 商界不安的香蕉 於 2021-7-17 08:06 PM 發表

不用3000咁貴吧!😵💫,咁去轉泰國14日隨時3雞野!😵💫
有航空公司出機票送50萬美金旅遊保險(包醫療,疫情引致取消或延遲行程等)。
如果你回程直接去大陸,除了14日酒店隔離,視乎你去邊一個城市,有機會再追加7日家居隔離。
如果你係去北京(無論係直接或迂迴方法),恭喜你,21日(14+7)隔離無走雞。

本來有打算去,跟住再去曼谷巴提雅玩一個月,現在泰國好多地方封城,乜都關門,仲有有人因為同機有人確疹要轉去住隔離酒店,據聞保險唔包要自費,咁就博唔過

提示: 違規內容已被屏蔽
主題標籤 #布吉 #泰國
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]