• 瀏覽: 7,894
  • 回覆: 69
  • 追帖: 2
well, or is it 呆灣?🤣🤣🤣

肉燥真心難食

麵加咗紅嬈牛肉湯後,甜到食唔倒

永遠懷念貓貓 20110112 咪咪 20200413

唏噓嘅廚房佬 孤獨嘅美食家 冇腳嘅糯米雞

黃色恐怖的年代,一群人打著民主,自由,人權旗號,在香港進行大肆破壞,毀掉市容,推倒經濟,撕裂關繫.
熱賣及精選
台灣的食物在香港來說很好吃了😉
(台灣人欣賞你👍

引用:
原帖由 newcome 於 17-7-2021 03:05 PM 發表

12518190 12518191
真心難食
要多樣嚐試

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-7-17 03:07 PM 發表

要多樣嚐試
比咗好多次機會,每次結論,都係tmd.

引用:
原帖由 newcome 於 17-7-2021 03:19 PM 發表

比咗好多次機會,每次結論,都係tmd.
有冇試過開係新潤記嗰間富景?D牛腩幾好食

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-7-17 03:21 PM 發表

有冇試過開係新潤記嗰間富景?D牛腩幾好食
啱啱開時試過覺得一般咋

引用:
原帖由 newcome 於 17-7-2021 03:28 PM 發表

啱啱開時試過覺得一般咋
OK, 唔使再去

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-7-17 03:29 PM 發表

OK, 唔使再去
香港D小店越搞越少係可以,唔知咩世界

引用:
原帖由 newcome 於 17-7-2021 03:31 PM 發表

混沌

引用:
原帖由 newcome 於 2021-7-17 03:05 PM 發表

12518190 12518191
真心難食
新來兄,係呢間 / 檔煮得唔好食咋下話⋯⋯🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️
萬巒豬手&肉燥甚至魯肉呢啲,落完料就由佢慢慢燉,其實好難唔好食個喎😅😅😅

引用:
原帖由 番鹼水煲通粉 於 2021-7-17 03:39 PM 發表

新來兄,係呢間 / 檔煮得唔好食咋下話⋯⋯🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️
萬巒豬手&肉燥甚至魯肉呢啲,落完料就由佢慢慢燉,其實好難唔好食個喎😅😅😅
個肉燥好蘇,好古怪,個紅燒牛肉湯底好甜,餃皮好厚etc etc, 可能唔啱我口味,牛肉就正常,不過豉油較得一般,我冇追吃嘅感覺。。。

呢間我食過唔差喎,係咪分店問題?

引用:
原帖由 jackgbh 於 2021-7-17 04:19 PM 發表

呢間我食過唔差喎,係咪分店問題?
兩個湯底都認真麻麻,揀錯嘢

嘻嘻,我己經介左台灣所有食品!

引用:
原帖由 newcome 於 2021-7-17 03:31 PM 發表

租貴令食物加價,就覺得唔抵食╮(╯▽╰)╭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]