• 瀏覽: 3,949
  • 回覆: 17
+4
IMG-20210717-WA0036.jpeg (1.56 MB) IMG-20210717-WA0038.jpeg (1.76 MB) IMG-20210717-WA0040.jpeg (1.31 MB)
買咗舊腩仔。

引用:
原帖由 sumsamxo 於 2021-7-18 12:07 AM 發表
12519528 12519529 12519530
買咗舊腩仔。
嘩~比個頭嚇親仲放左條魚係個口度
好唔好食?點整?

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-7-18 12:29 AM 發表

嘩~比個頭嚇親仲放左條魚係個口度
好唔好食?點整?
紅燒

兩擔野生龍躉好耐都未見過,幾十年前劏龍躉要參花掛紅,請問樓主喺邊度見到?

引用:
原帖由 hungsing0 於 2021-7-18 06:44 PM 發表
兩擔野生龍躉好耐都未見過,幾十年前劏龍躉要參花掛紅,請問樓主喺邊度見到?
灣仔寶靈頓道街市

引用:
原帖由 治療聖手 於 2021-7-18 07:17 PM 發表

灣仔寶靈頓道街市
樓主有冇買?現在的野生珊瑚魚怕有雪茄毒。

太殘忍喇幾拾歲老人家俾你食咗落肚!

引用:
原帖由 hungsing0 於 2021-7-18 07:22 PM 發表

樓主有冇買?現在的野生珊瑚魚怕有雪茄毒。
買咗呢舊腩

引用:
原帖由 sumsamxo 於 2021-7-18 12:07 AM 發表
12519528 12519529 12519530
買咗舊腩仔。
廿年前見人收到有兩三米大龍蠆,用塊大膠布整個池仔養住,等人買黎放生,養幾日無人買先劏,劏前拜晒神,好大陣象,真係用把斬馬刀劈

以前如果打到一條咁大嘅魚王, 起碼要放生返十條八條龍躉仔落海 

而家睇相原來要下載咁唔睇lu多謝

紅燒龍躉。

接近兩擔野生龍躉

引用:
原帖由 hungsing0 於 2021-7-18 06:44 PM 發表
而家D龍等好似無以前果D咁大條,求其3-4呎長又叫龍等⋯⋯呢條就似我細個響老鼠洲魚市埸見果D

70’s 我見果D,係要6條大漢,好似抬棺材咁抬佢㗎😦😦😦😦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]