• 瀏覽: 21,018
  • 回覆: 122
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 何德榮 於 2021-7-19 10:19 PM 發表

我有會計底, 算專業skills, 去到大學大專, 醫院, NGO, 大公司, 好多機構都做得, 唔係中五畢業純clerk, 我有top up degree架
咁快d轉工羅 係到嘈都冇用

熱賣及精選
文員超過20K已overpaid

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-7-19 10:19 PM 發表

我有會計底, 算專業skills, 去到大學大專, 醫院, NGO, 大公司, 好多機構都做得, 唔係中五畢業純clerk, 我有top up degree架
但點解你唔申請?定人地唔請你??

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-7-19 08:02 PM 發表

之前19K, 加到21.3K...............而家就黎2年都冇人工加....

大部分HR, 會計, 秘書.....文職全部冇人工加.
轉做sell屎

轉工吧

我請緊cfo, 有4皮

覺得人工低咪轉工囉

活在當下
如果真係有料就跳槽啦

樓主就好啦... 大學生 ...............................唉 ...........

引用:

一般有手有腳智力正常既人都做得既文職, 最多只值15K,
你比普通文職好D, 所以21K咪合理囉

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
樓主快d跳槽啦~

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-7-19 08:13 AM 發表

做左8年...唔加人工..........唉, 食得屎....
咁你又唔轉工???

引用:
原帖由 henrywong1234 於 2021-7-20 10:01 AM 發表

樓主快d跳槽啦~
爭啲睇錯字

引用:
原帖由 HKusers 於 2021-7-20 09:07 AM 發表

我請緊cfo, 有4皮
鄉土磚家個個都又7又9皮喎?

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-7-19 08:13 AM 發表

做左8年...唔加人工..........唉, 食得屎....
唔加人工都有21.3k?咁真係太高

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]