• 瀏覽: 27,969
  • 回覆: 146
引用:
原帖由 冗員七號 於 2021-7-20 03:58 PM 發表

我諗該上司較喜歡Marvel的電影, 睇開的人可以吹多幾句, 投其所好
個上司只喜歡marvel的😆🤣😁

Yeah.......it is green day!
熱賣及精選
引用:
原帖由 tcfalcon 於 2021-7-19 18:49 發表

問一個唔普通嘅問題
答一個好一般嘅答案
有乜咁好笑
真係唔知樓主為什麼咁high 對呢條問題。
好多頂級世界大企業見d高層,都有好多騎妮IQ 題,其實只是因為已經冇技術性、經驗性嘅問題可以再考到佢哋。
但係對住個 fresh grad:
佢識唔識;返工唔遲到、工作負責任、
都未知做唔做到。

E R I K
S O O
DESIGN
引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-7-20 05:34 PM 發表

點解想做透明人先
透明人喎,做乜都得

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-7-19 05:52 PM 發表

呢排公司趁畢業潮請人,上司今日同HR一齊做interview
對象係一個岩岩大學畢業既後生仔
上司竟然問人地:如果比你有一種超能力你想有邊種?
後生仔當堂下左聲,HR都忍唔住笑左出聲
後生仔仲要好認真咁答:我最想有Money Power,咁我就唔洗黎見工啦
咁唔情願,實見唔成

問呢種問題,對面試有咩幫助?你老細咁白癡嘅?

引用:
原帖由 kh2995 於 2021-7-20 08:36 AM 發表

讀心術 知道人地諗緊咩
知咁多好咩?

當然是能夠知道過去與未來的能力啦!

引用:
原帖由 poorsa2 於 2021-7-20 05:14 PM 發表

隱形-->可能唔光明正大,難擔大任
時間停止-->趕deadline定咩?可能有負面影響
讀心術-->可以幫助工作,由其要同人合作既工
瞬間移動-->岩要出差工種
時空穿梭-->睇下點包裝

答money power,真係唔知想點
元素控制無敵

引用:
原帖由 哪singh 於 2021-7-19 06:42 PM 發表

竟然請而家啲大學牲
大學牲又好 中學牲都好 公司要用人時 畜牲都要請 
唔好請白皮牲就算啦

份工係咪要creative

請大學生的僱望主好多都唔係大學生

]

泡沫只有在破滅後,才知道是泡沫 - 格林斯潘
引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-7-19 05:52 PM 發表

呢排公司趁畢業潮請人,上司今日同HR一齊做interview
後生仔仲要好認真咁答:我最想有Money Power,咁我就唔洗黎見工啦
有個on9上司, 下屬要睇路

咩工咁巴閉呀?懶係抄人哋Google,Apple 問啲問題咁!

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 19-7-2021 18:52 發表

你公司應該係一間精神病院

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]