• 瀏覽: 25,785
  • 回覆: 144
呢排公司趁畢業潮請人,上司今日同HR一齊做interview
對象係一個岩岩大學畢業既後生仔
上司竟然問人地:如果比你有一種超能力你想有邊種?
後生仔當堂下左聲,HR都忍唔住笑左出聲
後生仔仲要好認真咁答:我最想有Money Power,咁我就唔洗黎見工啦

熱賣及精選
樓主上司幾大呀

必定係時間停止

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-7-19 05:52 PM 發表

呢排公司趁畢業潮請人,上司今日同HR一齊做interview
後生仔仲要好認真咁答:我最想有Money Power,咁我就唔洗黎見工啦
竟然請而家啲大學牲

問一個唔普通嘅問題
答一個好一般嘅答案
有乜咁好笑

tc
引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-7-19 05:52 PM 發表

真情流露請得過

好普通的問題!我去semi 被問過三次!

個問題係考你反應

我要有預知24小時候後發生嘅事情

魔鬼: 龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

引用:

請咗隻曱甴廢青

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-7-19 08:09 PM 發表

請咗隻曱甴廢青
個HR都系黃,九x九飲維他奶大!

引用:
原帖由 福建一幫 於 2021-7-19 08:32 PM 發表

個HR都系黃,九x九飲維他奶大!
正常嚟講,如果為咗自己嘅career,一定唔會咁樣答,咁樣答即喺話,無心做嘢

你似跟到個好大佬都唔知喎

1條腸粉?

上司有慧根,
亦想搵個有慧根的人.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]