• 瀏覽: 7,276
  • 回覆: 120
  • 追帖: 5
( 網上借圖)
買咗一把電鑽 我想問下 係咪冇啲重型電鑽咁好 我想換把嗰啲你電電鑽 想問下上圖2 嗰把好唔好 另外幾年前我買嗰個電批係叉電嘅 仲另外配埋啲咀一盒嘅 靚靚哋嘅 但係拆唔到我屋企人舊車啲大傢俬唔夠力又成日冇電 去到自己屋企組裝啲小型傢俬 易發覺唔夠力 近排買咗一把電鑽都ok 但係真心想玩一把好用嘅電鑽希望係可以無線嘅 另外想買個電梯可以組裝拆大型傢俬或者組裝小型傢俬 係咪插電嘅電批你有鋰電嘅電批好 因為我真心唔識我買個返嚟覺得唔夠力 想買啲夠力用到嘅希望大家可以教下我點樣選擇電鑽同電批

熱賣及精選
寫二百多字連一個標點符號也沒有,很難明白啊!

Iyọlẹnu alajerun igba ooru qidi jẹ igbadun pupọ!
引用:
原帖由 Akeem 於 2021-7-19 10:09 PM 發表

寫二百多字連一個標點符號也沒有,很難明白啊!
對唔住呀師兄  其實我係想問下電鑽買而家新出嗰啲你電夠唔夠力   聽晚先傳統插電嘅先夠力 電批亦都一樣 我好想買啲你電嘅電鑽同電批 以前試過買但係個電批叉電嘅 但係拆唔到我爸爸舊車的大傢俬 連組裝我屋企啲小傢俬都組裝唔到 最近買咗把電鑽 插電嘅    但係唔知係咪我唔識揀馬力 轉得到但係好吃力   我想換個新嘅電鑽同電批 見到好多新出鋰電嘅電鑽電批    想大家師兄教我選擇購馬力嘅電鑽電批   插電好定還是而家新出鋰電嗰啲好

唔好淘,買把靚牌子就可以。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2021-7-19 10:18 PM 發表

對唔住呀師兄  其實我係想問下電鑽買而家新出嗰啲你電夠唔夠力   聽晚先傳統插電嘅先夠力 電批亦都一樣 我好想買啲你電嘅電鑽同電批 以前試過買但係個電批叉電嘅 但係拆唔到我爸爸舊車的大傢俬 連組裝我屋企啲小傢俬都組裝唔到 最近買咗把電鑽 插電嘅    但係唔知係咪我唔識揀馬力 轉得到但係好吃力   我想換個新嘅電鑽同電批 見到好多新出鋰電嘅電鑽電批    想大家師兄教我選擇購馬力嘅電鑽電批    ...
你買把好啲嘅電鑽/批 例如 "worx"  好過

切勿用垃圾電鑽/批

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
引用:
原帖由 領遵班子 於 2021-7-19 10:25 PM 發表

切勿用垃圾電鑽/批
WORX WU131 12V 鋰電無刷衝擊電鑽   $650~$700

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
引用:
原帖由 領遵班子 於 2021-7-19 10:25 PM 發表

切勿用垃圾電鑽/批
我就係之前買咗個電批呀 如果你哋要睇我可以影相㗎 叉電㗎插唔到我爸爸舊車啲大傢俬因為啲傢俬訂造上入曬場上曬頂 啲朋友很多我就叫我自備架撐 等佢哋可以幫我好好清咗嗰兩達地方 因為面積大童傢俬好多 所以買過一把重配咗好多嘴一盒嘅 到頭來冇用嘅 最近又買咗把電鑽 我見另一半轉得好吃力 我想換過個靚啲好啲電鑽我唔識揀 同時都想搵一個可以拆童裝大型傢俬嘅電批 想請教各位師兄介紹一下 因為我真係唔識亦都撞嗰版 請求大家推介下教我選擇邊度買

引用:
原帖由 領遵班子 於 2021-7-19 10:35 PM 發表

WORX WU131 12V 鋰電無刷衝擊電鑽   $650~$700

https://www.price.com.hk/space/product/447000/447491_fswr8i_0.jpg
多謝你呀師兄😘 電鑽呢呢啲呢好難問朋友借 但係家庭上屋企上有嘢少少執得整整 呢把電鑽就成為最重要嘅嘢 同埋電批 買咗又喺度 屋企人家人朋友有需要都可以用 因為客家用唔係工業用嗎 大家就唔使成日飯冇電轉移煩囉 因為有時家庭上可能整少少嘢就係缺少咗佢 我每次都買得唔好 唔識揀 再一次多謝曬你呀師兄

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2021-7-19 10:42 PM 發表

我就係之前買咗個電批呀 如果你哋要睇我可以影相㗎 叉電㗎插唔到我爸爸舊車啲大傢俬因為啲傢俬訂造上入曬場上曬頂 啲朋友很多我就叫我自備架撐 等佢哋可以幫我好好清咗嗰兩達地方 因為面積大童傢俬好多 所以買過一把重配咗好多嘴一盒嘅 到頭來冇用嘅 最近又買咗把電鑽 我見另一半轉得好吃力 我想換過個靚啲好啲電鑽我唔識揀 同時都想搵一個可以拆童裝大型傢俬嘅電批 想請教各位師兄介紹一下 因為我真係唔識亦都撞嗰 ...
裝拆傢俱,尤其是拆,最好用衝擊批,大扭力食菜咁食。。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-7-19 10:51 PM 發表

裝拆傢俱,尤其是拆,最好用衝擊批,大扭力食菜咁食。。

多謝你呀師兄 嗰陣時我啲朋友見到我屋企人過身 有好多嘢要同一時間搞 嗰兩撻地方面積有帶啲傢俬又到頂 拆傢俬之後又要嘥一大筆錢翻新 所以佢哋都而坐我 只不過就叫我去買架撐 但係我唔識得買 到頭來個電梯都係用唔到 佢哋逃走幫我拆得好辛苦呀 然後仲幫手同我去借車推去垃圾站添 到我自己屋企 因為好急 屋企除咗個大電視窿叫師父轉咗之外 乜都冇 趕唔切整 所以今次 都整番 同埋法國一個家庭 一個電鑽同電批 係好實用㗎 一個家庭成員有 可以借嚟借去 執執整整屋企啲小問題 但係要用問人借就難啦 因為好多師傅都唔外借 最好就有自己傍身㗎喇

如果只是去通渠
平價電批都ok

檢舉 癩痢黑暴頭 黃色曱甴腳 賤賤格格 國安拉得
google translate  古吉拉特文 PK --> 英文 Puck
http://zh.wikipedia.org/wiki/Puck <--韓劇打冰球,主角好高大6呎,這是讚賞,黑暴除外
引用:
原帖由 akeemispk 於 2021-7-19 11:12 PM 發表

如果只是去通渠
平價電批都ok
通渠可以用電批嘅咩

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2021-7-19 11:18 PM 發表

枝電批睇落似玩具多,做唔到嘢。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-7-19 11:30 PM 發表

枝電批睇落似玩具多,做唔到嘢。
我就係唔識囉 所以要請教囉 但係啲盒螺絲批嗰新買㗎 應該幾好 地方細想買啲小型傢俬 小小哋有時自己都組裝到 人生都幾諷刺㗎當初話要搬到好細嘅地方 我要留一個位置整一個小天地 畀我同爸爸啲小朋友一個地方 今日我住嗰度要維修要睇返出嚟 我前度幫我將嗰啲嘢我現任要幫我拆曬出嚟 抌曬佢 之前冇整到嗰啲而家要整返佢 抌張唔要嗰啲又要重新買過 邊個喺爸爸屋企攞返嚟50吋嘅電視都壞埋 換返部細少少嘅26吋
呢個係我現任幫我整嘅水喉 個制原來係電單車零件

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]