• 瀏覽: 55,607
  • 回覆: 669
  • 追帖: 10
本主題由 辟易 於 2021-7-21 11:39 PM 移動
好感動,好友誼,連勞力士都白送俾英國本地人

由于事主太開心,片中有小小粗口

https://www.youtube.com/watch?v=NDW6TlC3aJA進入香討影片區

熱賣及精選

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-7-20 02:22 AM 發表

好感動,好友誼,連勞力士都白送俾英國本地人

由于事主太開心,片中有小小粗口

https://www.youtube.com/watch?v=NDW6TlC3aJA
其實財不可以露眼這一個人人都熟悉的句子我相信冇人不會明白,就算你去到一個幾繁榮的地方都要謹守這個宗旨,更加上你去了一個不太熟悉的新環境帶那些名貴的首飾就等同一個小朋友帶滿黃金在鬧市中行走一樣😑

引用:
原帖由 chungalex78 於 2021-7-20 02:35 AM 發表

其實財不可以露眼這一個人人都熟悉的句子我相信冇人不會明白,就算你去到一個幾繁榮的地方都要謹守這個宗旨,更加上你去了一個不太熟悉的新環境帶那些名貴的首飾就等同一個小朋友帶滿黃金在鬧市中行走一樣😑
專門針對新到當地香港人

我久居英國的親戚話呢班人等于送羊入虎口,尤其近排失業率高,D人真正無錢開飯

剩係不停聽到:你老母個臭X

引用:
原帖由 smarthoKEUNG 於 2021-7-20 02:40 AM 發表

剩係不停聽到:你老母個臭X
好多Rolex玩家是收藏的,心痛死

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-7-20 02:41 AM 發表

好多Rolex玩家是收藏的,心痛死
連做茶記、地盤嘅都帶勞,有乜好收藏?真正收藏名錶嘅下下過百萬一隻

香港人越多財物比人偷,越知道你有錢,以後大把。
好似大陸人去外國旅遊愛用現金,成日比人做目標

大英盜竊大國:盜竊師
大英爆竊大國:爆竊師
大英搶劫大國:搶劫師
海盜DNA - 盜賊思維:私掠許可證

黃人終於可以返去自己祖國搵到同路中人,你話幾咁令人感動呢!✌🏻😭

引用:
原帖由 smarthoKEUNG 於 2021-7-20 02:43 AM 發表

連做茶記、地盤嘅都帶勞,有乜好收藏?真正收藏名錶嘅下下過百萬一隻
你以為,我好多老友傻傻地買只Rolex戴下,依家升左好多,心理好happy

Rolex有D都炒到近百啦

值不值就見人見智

睇完有的心寒...吾糸...好似糸涼

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 20-7-2021 02:40 發表

專門針對新到當地香港人

我久居英國的親戚話呢班人等于送羊入虎口,尤其近排失業率高,D人真正無錢開飯
民主大國都無錢開飯?民主唔係萬能架咩?

引用:
原帖由 香港勁揪 於 2021-7-20 02:43 AM 發表

香港人越多財物比人偷,越知道你有錢,以後大把。
好似大陸人去外國旅遊愛用現金,成日比人做目標
英國經濟真正好差

我親戚去打工,間鋪頭得返老板兩公婆先維到皮,加埋得三丁友

我親戚話辛苦叫請人,老板話無budget, 我親戚決定走人,個老板差不多跪佢,再請人如果不熟手,間鋪頭更加難頂落去

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-7-20 02:45 AM 發表

大英盜竊大國:盜竊師
大英爆竊大國:爆竊師
海盜DNA:私掠許可證

黃人終於可以返去自己祖國搵到同路中人,你話幾咁令人感動呢!✌🏻😭
英國只要Hongkonger D 錢

恭喜恭喜
自由係要付出

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
主題標籤 #英國
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]