• 瀏覽: 8,438
  • 回覆: 67
應該另有別情. 所以寫清楚.

依家買外賣多數都有優惠的.
我自己親身經驗.  外賣8折, 堂食正價(雖冇加一).
有次lunch堂食, 但餐廳上菜太慢. 到我想cut單, 佢地就咁橋上菜,
但我要趕返公司, 冇時間食, 要全碟打包.  叫佢加盒外賣.
服務(上菜太慢)唔好, 但仍收我堂食, 仲收多$2外賣盒, 其實我都有啲唔想俾. 或想叫佢收8折.

熱賣及精選
有舖頭賣點心飯外賣飯盒同個膠袋都各收一蚊,計埋都差唔多加咗一。

引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-7-20 11:56 AM 發表

加一係服務費,但外賣都要收加一係咩意思?

好唔合理喎,其實依家好多餐廳外賣都有優惠,其實你仲要堅持收加一,到底係咩原因呢?

佢有料加二都仲得~

你唔滿意咪唔好去食囉

引用:
原帖由 dudehk 於 2021-7-20 03:27 PM 發表

外賣要包裝合膠袋食具,要加錢都唔係新鮮事
但而家各大餐廳普遍外賣平啲,有啲冇平到都只係會加一兩蚊外賣盒錢,好少話加一咁過份!

你可以唔幫襯佢嘅

外賣,送到府上嗎?

有可能佢唔憂做,拉高個收費,就算走左少少客,佢都有賺。

引用:
原帖由 gogogolee 於 2021-7-20 05:18 PM 發表

外賣都係服務之一。
乜撚野高級服務呀。
拎左個外賣返去食食下要杯水可唔可以送上來呀?

以前啲餐廳起碼有條熱毛巾,自動遞上來。
呢啲先係最基本服務費既服務呀。

引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-7-20 11:56 AM 發表

好唔合理喎,其實依家好多餐廳外賣都有優惠,其實你仲要堅持收加一,到底係咩原因呢?

我都覺得離普,已經唔洗霸佢座位,唔洗食佢租,冷氣,裝修,可以做大幾倍生意,我係老闆外賣每款減一蚊

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:

巧立名目

引用:

貌似閣下錯誤理解了,告示的意思是堂食進餐期間所叫的外賣均需加一。

引用:

其實真係無理由喎,唔通落單、拎出黎就值+1?

引用:

純搵你苯柒,別無他意

外賣都加一好唔合理

我慳咗你D租金,點解唔係舖頭俾返$1蚊我?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]