• 瀏覽: 4,843
  • 回覆: 102
引用:
原帖由 叉燒雞飯 於 2021-7-20 01:20 PM 發表

大家寧願去一間野食質素不過不失但係服務態度好好既餐廳,定係一間D野好好食但係服務質素好差既餐廳?(唔係講緊茶餐廳)

話說我上個星期去左食間係旺角既新式泰式餐廳到食飯
由等位到埋單D人既服務態度可以用差黎形容
個日我地有個蛋糕想雪左先等位 咁我等得位都預左會係到食架啦
派籌個小姐話:我唔會幫你雪架喎,一陣你地食唔到又要特登返黎拎
我都明咁講係咩意思,但係係唔係用好D ...
佩服你咁既餐廳可以坐兩個鐘

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
熱賣及精選
即場開佢波啦!仲走上香土講把拓咩?

引用:
原帖由 safmarine999 於 2021-7-20 04:20 PM 發表

開名
x2

我亦唔係要求皇帝式服務, 只要正正常常便可, 
但聽完樓主咁講, 我兩樣都唔會揀.

好食先得… 服務差無所謂。因為我個胃重要過一切。

服務態度好& 野好食..

今日我到餐室午餐.到食一半.餐廳特然閉冷氣.當時餐廳全場滿座.外邊下着大雨.窗內起了一層霧水.現在想起都很驚.會唔會中招.希望該店.不會見報

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-7-21 12:19 PM 發表

咁一定係橙汁味嘅尿
奇怪,做乜要簡D尿嚟飲呢?

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2021-7-21 02:01 PM 發表

小弟就Prefer後者嘞, 始終去餐廳最主要係食嘢, 服務只不過係配菜, 就算間餐廳待客幾nice, 食物難食就乜都係假, 自己都唔會好受啦!
x2

黃店2樣都差

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
@叉燒雞飯 開名

開名!

引用:
原帖由 異域綠色老闆 於 2021-7-22 01:48 AM 發表

奇怪,做乜要簡D尿嚟飲呢?
呢個世界邊有橙汁味嘅尿吖…
尿就係尿,橙汁就係橙汁。

有兩個可能性:
1…根本就係發問者昆人,當回答者要求尿味橙汁,佢直接俾杯尿你;如當回答者要求橙汁味尿,佢咪俾杯橙汁你。

2…根本只係兩溝,揀乜都係飲尿加橙汁。
尿味橙汁:只係8成尿2成橙汁;
橙汁味尿:只係2成尿8成橙汁。
照計飲邊隻都係飲到尿,咁揀濃度低啲無咁傷。

我兩種都唔會食

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-7-20 04:07 PM 發表

食野係將食物放入肚
唔係將服務放入肚
緊係選擇野食好食但係服務差
閣下喜歡一路食一路比人問候老母?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]