• 瀏覽: 13,719
  • 回覆: 129
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 Xeroxthepoint 於 2021-7-20 05:08 PM 發表

坦坦白白講咪算
點會咁坦白講呢?
我10年前試過做過一間公司,坐那個位的人一定要有返咁上下經驗的,
點知佢請左我去頂同事放大假,
等同TEAM的兩位同事放完大假之後就兜左我
頂呀!
10年之後,
我去左佢以前個客間公司度做,
發現天下烏鴉是一樣黑的!

熱賣及精選
引用:
原帖由 pleati88 於 2021-7-20 03:30 PM 發表

我在兩個月內,俾兩間公司炒,佢地都係好簡單咁講左幾句

A公司: 叫左我入房,然後話公司而家要TERMINAL 你,無俾信無俾理由就炒左我

B公司:帶左個其它人入去聽野,然後又開著部電話錄音話要炒我,

A公司10個人;B 公司 40個人,炒人都係咁...
兩個月內畀兩間公司炒?你第一個月畀第一間炒完,第二個月立即返第二份工?

即係你返緊第一份工時,已經有第二間公司請左你?乜嘢工嚟?臨時工?

引用:
原帖由 我有說話未曾過 於 2021-7-20 02:49 PM 發表

依家D公司連面對面同你講你吾適合都費事,仲要人地放左工之後隔左幾個鐘先whatsapp黎話你吾啱佢公司,好彩我無放野係公司姐,如果吾係又要我晒車錢返去拎,呢D公司真係不知所謂!
試過公司請左個下屬,做嘢無哩搭烚,最仆街係佢唔返工唔出聲,無申請放假,連whAtsapp 電話都冇個!

引用:
原帖由 我有說話未曾過 於 2021-7-20 02:49 PM 發表

依家D公司連面對面同你講你吾適合都費事,仲要人地放左工之後隔左幾個鐘先whatsapp黎話你吾啱佢公司,好彩我無放野係公司姐,如果吾係又要我晒車錢返去拎,呢D公司真係不知所謂!
rubbish firm

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
引用:
原帖由 imissyousomuch 於 2021-7-20 08:17 PM 發表

試過公司請左個下屬,做嘢無哩搭烚,最仆街係佢唔返工唔出聲,無申請放假,連whAtsapp 電話都冇個!
醒目仔

要人尊重就咪打工啦

听党话 跟党走 学党史 感党恩
引用:
原帖由 我有說話未曾過 於 2021-7-20 05:06 PM 發表

好彩無放野係公司,如果吾係返去拎實比人知
樓主, 繼續向前走, 揾間好D嘅公司, 加油

試過做4日whatsapp炒

咪仲好,唔岩唔洗講咁多,又唔洗你哂多次車錢

好多打工仔唔做,夠直接射波啦

引用:

咁都得?扮睇唔到照返工

早走早著啦, 做得耐仲煩

最緊要錢銀野啱, 其他野理得佢啦

引用:
原帖由 我有說話未曾過 於 2021-7-20 04:45 PM 發表

做得呢D行為ga公司都係cheap
大公司一九樣啦。
我試過下了班 HR打來話合約完了
我話乜都沒移交,就咁完?
明天電腦用不了,你負責?

原來 HR忘記了一星期沒通知。
結果做多一星期收多皮幾

失業, 失落, 失禁, 失敗, 失控, 失貞
失精, 失明, 失蹤, 失戀, 失眠, 失聰
應該兼職,全職,入職離職都要簽約

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]